Бойко Борисов и Джоузеф Дайс Снимка: www.government.bg
fallback

„Днес България е зона на стабилност. Поздравявам ви за усилията и волята за демократизирането на вашата страна и на региона“.

Това заяви председателят на 65-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации Джоузеф Дайс по време на срещата си в Ню Йорк с премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът Бойко Борисов и Джоузеф Дайс обсъдиха успехите на българското правителство в борбата с корупцията и организираната престъпност, както и последиците от световната финансова криза и отражението й върху нашата страна.

Министър-председателят увери своя домакин, че усилията на правителството са насочени към възстановяване на българската икономика и постигане на устойчив растеж.

„България е остров на спокойствие и стабилност в политическо, финансово, етническо и религиозно отношение”, допълни премиерът.

Председателят на 65-ата сесия на Общото събрание на ООН сподели пред Борисов впечатленията си от България от времето, когато е бил финансов министър и министър на икономиката на Швейцария.

От своя страна българският премиер благодари на Дайс за средствата, предоставени от швейцарското правителство за реализиране на някои от основните приоритети пред страната ни.

По време на срещата Бойко Борисов оцени високо водената от ООН политика в подкрепа на стабилността на Балканите и решаване на проблемите на държавите от региона. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

Анонимен

преди 13 години

Строителният бизнесмен Иван Митовски пък, прострелян с 4 куршума на 30 декември 2009 г., е бил съдружник на Красимир Стоянов, главен секретар на президента. Костадин Паскалев, кмет на Благоевград, и Първан Дрангов, бивш кмет на Дупница от БСП, казват, че има връзка между президентския съветник Илчо Дамянов и братя Галеви. На фона на подобни писания тиражен вестник разкри, че не една, ами две от пушките на Първанов, на снимки на президентския сайт, струват над 50 000 лв. Тутакси въпросните и други снимки бяха свалени от сайта. Медиите обаче продължиха да ровят - че приятели и съветници на Първанов са били разстреляният банкер Емил Кюлев и едва оцелелият при покушение Манол Велев. Убитият Александър Тасев, по-известен като Краля на черешите, също му бил близък.С господаря на Пловдив, олигарха Георги Гергов, са неразделнипо всякакви празници и почивки. Близък му е и човекът на Майкъл Чорни шефът на Левски Тодор Батков. С вдовицата на Кюлев - Весела - продължавали да са в прекрасни отношения когато има проблеми, тя му звъняла.

241

g

преди 13 години

civil war.

240

анализатор

преди 13 години

Значи, заглавията тук къртят мивки!!! Само направете сравнение между две заглавия: 1. "Борисов похвален в САЩ: България е зона на стабилност" и 2. "Ромско кърваво меле с брадви и пушки в Хасковско"!!!

fallback