Снимка: БГНЕС
fallback

"БСП е силна не само с едно лице - с мен като лидер на партията, а с целия си екип, който е много компетентен и знае можещите и работещите решения за иконимиката и за доброто на хората.

Една партия винаги трябва да е готова за предсрочни избори, особено сега - виждате какво става - имаме 2 милиарда лева дефицит. Това е благодарение на политиката, която води ГЕРБ.

Никой не може да отрече на БСП, че имахме икономически ръст, че увеличавахме пенсии и заплати.

Готови сме за предсрочни избори. Важно е това, което става в страната, важно е да има политическа партия, която знае какво прави, има компетентност и план за действие."

Това заяви в Хисаря националният лидер на червените Сергей Станишев. Той посети града, за да се срещне с общинското ръководство на партията.

На въпрос на Dnes.bg обсъдена ли е вече с ДПС темата за вота на недоверие, Станишев отговори:

"Водят се разговори, да. Има много теми, заради които може да бъде поискан вот на недоверие.

Ние сме единствената държава в ЕС, която не плаща задълженията си към фирмите. Навсякъде в Европа се плаща. Построяваме инфраструктура или пречиствателна станция,  държавата отново не плаща на фирмата изпълнител. Кой ще има доверие в такава държава?

Oще по темата

Най-после Борисов осъзна, че най-добрата антикризисна мярка е изграждането на инфрструктура, не само арестите.

В началото той обяви, че те са най-силната антикризисна мярка. Видяхте какво става - арести, арести всеки ден, и в резултат в хазната постъпиха 2 милиарда лева по-малко.

Създаде се гигантска задлъжнялост. В резултат фирмите намаляват заплати или уволняват работници. За една година имаме нови 100 000 безработни. ГЕРБ прехвърля кризата върху хората.

На въпрос ще подкрепи ли Яне Янев и групата му вота на недоверие, Станишев каза: "Това е техен въпрос. Доколкото знам, те публично са заявили, че няма да ни подкрепят, което е много странно, след като се водят опозиционна партия.

Каква опозиция е това? Игрят си на стражари и апаши.

Относно готвения от президента Първанов проект Станишев каза, че "президентът има намерение да създава гражданско сдружение от фигури, които имат гражданска позиция, но не споделят политиката на управляващите.

Всички тези хора са наши потенцилни партньори и съюзници. Има обаче много неизвестности и много открити въпроси около самия проект.

Като бъде обявен и стане ясно кои ще участват в него, ще коментираме подробно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

БАЧКАТОР

преди 13 години

ГЕРБ може и да правят грешки но който не работи само той не греши.Ивсе пак в условията на кризата(която за щастие отшумява) управляват добре.Не виждам какво конкретно биха свършили БСП+ДПС на тяхно място. Единственото което правят те е да търсят кусури но забележете никога не казват как да се реши даден проблем!Защото не знаят.

79

Българин

преди 13 години

Драги приятели,Възхищавам се на сляпата ви подкрепа за Б.Б.Въпрос на виждане и интелект.Явно при вас интелекта е в това колко по -звучно да псувате и колко по високо да афиширате сексуалното си величие,но тук би трябвало аргументи и знания. Липсват ви.Не си избивайте комплексите.Станишев е класа.Жалко ,че не го разбирате.Не съм му фен ,но ви го казвам от позицията на човек над 60 живял учил и работил през т. н.комунизъм и през т.н.пазарна икономика.Видях как бармани и шофьори станаха банкери

78

Анонимен

преди 13 години

Много малко *** днес?Какво става?Сигурно не ви са плащали от Позитано 20?

fallback