Снимка: БГНЕС
fallback

На база на промените в кодекса за социално осигуряване, които предвиждаме да бъдат направени до 2013 година, ще се опитаме със 700-800 милиона за този период да бъде намален дефицитът на НОИ.

Това заяви в Сливен министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Младенов бе категоричен, че пенсиите през 2011 година няма да бъдат намалявани, а минималната работна заплата трябва да се увеличава постепенно.

Не може човек да взима минимална заплата и след като му се удържат данъците и осигуровките, той да получава възнаграждение, което е по-малко от прага на бедност от 211 лева, коментира той.

В отговор на въпрос за сенчестата икономика Младенов поясни, че по негова заповед Главната инспекция по труда и Националната агенция по приходите за три месеца са проверили 80 хиляди предприятия в страната, над 1800 души са били без трудови договори и са наложили санкция от 15 хиляди лева за всеки един.

От първи октомври ще заработят отново 135 социални трапезарии, в които ще се хранят 11 хиляди души, съобщи още Младенов.  

Трапезариите ще работят до април догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

потърпевш от тотю Мл

преди 13 години

Установяване злоупотреба със служебно положение от ИД на ИА ГИТ, МТСП /тогава/-ТОТЮ МЛАДЕНОВ, назначил при несъвместимост и освободил Данчо Василев Кънев по взаимно съгласие /при установен конфликт на интереси за лицето Д. Кънев/, от Изпълнителен директор тогава на Изпълнителна Агенция Главна Инспекция по труда, МТСП - София ТОТЮ МЛАДЕНОВ и, до колко това действие и бездействие на държавния орган, въпреки въведеното СЛУЖЕБНО НАЧАЛО на този процес, а, не да се разчита на морал на назначения, ме квалифицира преследвано лице по смисъла на чл.32 ЗПРКИ!

91

Анонимен

преди 14 години

При Станишев пенсиите бяха увеличавани на 4 пъти. А тоя Тотьо се хвали, че няма да ги намалява! Е га ти и постижението!

90

до93

преди 14 години

Споко, ама работещите също нямат вина че пенсионния фонд е окраден? Защо да внасят за себе си и за още поне 1? Да не би като ми откраднаха колата преди години комшиите ми да ми събраха пари за нова? Индивидуални партиди за пенсии и толкова...... Щото сегашното е наливане от пусто в празно - няма да му излезе края до никъде.......

fallback