Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Бойко Борисов не прие оставката на шефката на НСИ. Това стана ясно след срещата му с доц.  д-р Мариана Коцева.

В сряда Коцева подаде оставка заради напрежението, което се създаде при пробното интернет преброяване на населението, където в графите попаднаха несъществуващи етнически групи като българомохамедани, българогагаузи и африканци.

Заради гафа от ВМРО й поискаха оставката.

"Доц. Коцева е специалист с доказани умения и професионални качества в своята област, с авторитет в Европа и партньорските институции", заяви премиерът.

Председателят на НСИ е член на ръководната група за партньорство на Европейската статистическа система, отчете още Борисов.

Oще по темата

По време на разговора премиерът е възложил на Коцева цялостна проверка за причините, довели до създалото се напрежение около пробното преброяване, както и за наказания за длъжностните лица, допуснали гафа.

"Разпоредил съм проверката да обхване всички нива, включително и заместник-председателите на НСИ", добави Бойко Борисов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Съд

преди 13 години

Не оставка, съд за такива родоотстъпници на високи постове!

57

БЪЛГАРОБЪЛГАРИН

преди 13 години

КОСОВО нищо ли не говори на нашите велики управляващи? Как ще караш хората да се пишат "българомохамедани"? Тук има или турци, или българи. Абе, Бойко???? Напомня ми за ситуацията след 9 септ. 1944 г., когато караха насила хората у нас да се пишат "македонец", въпреки съпротивата им и настояването им, че са си българи. Няма друга толкова *** държава като нашата!

56

Физиономист

преди 13 години

Тази голяма специалистка има такъв *** вид, че е много съмнително да притежава и капка интелигентност. Виж хитрост- да! Наглост- да! По очите и цялото й излъчване и поведение си личи.

fallback