Снимка: Булфото
fallback

Да бъдат намалени наполовина средствата за командированите служители на ДАНС, които осигуряват защитата на криптографската връзка на посолствата.

Тази промяна в Закона за Държавна агенция "Национална сигурност" приеха на първо четене депутатите от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Oще по темата

Промяната се налага заради невъзможността ДАНС да изплаща тези възнаграждения, коментира зам.-председателят на комисията Красимир Ципов.

По думите му законопроектът е последица от финансовите затруднения, които агенцията изпитва след намаляването на парите й след актуализацията на бюджета за 2010 г.

Родното ФБР изпитва трудности и с изплащането на обезщетенията на съкратените служители. През юни председателят на агенцията Цветлин Йовчев обяви, че за целта са необходими 12 милиона лева, които ДАНС няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

гери

преди 13 години

За съжаление зад всеки един коментар се крие комплексиран ***. Важното е да се плюе.....

12

Ани

преди 14 години

То май остана само да се закрие държавата...

11

ЩИРЛИЦ

преди 14 години

Всичко е пълна порнография. Навремето имаше желязна завеса, имаше студена война, имаше НАТО имаше ВАРШАВСКИ договор. Сега има Г.Д. Б.О.П. не е ли достатъчна за нашия хал? Д.А.Н.С. ЗНАЯТ ЛИ КОЙ ИМ ВРАГА,СРЕЩУ КОГО СЕ БОРЯТ? Имам 30г. служба в МВР и знам какво бяха преди и какво са сега.Станишев постави МВР и тия търтеи едни срещу други а това не е в интерес на държавата.

fallback