Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов не може да отлага до безкрайност назначаването комодор Гагашев за шеф на военното разузнаване, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по "Нова телевизия".

Преди седмица държавният глава издаде указ за нов началник на Сухопътните войски, но забави решението си за нов шеф на военното разузнаване.

Тогава той обвини военния министър, че не е спазил процедурата и не е съгласувал предлаганата от МС кандидатура с него.

Аню Ангелов обаче е категоричен, че няма да приеме президентът да се намесва в неговите правомощия. Той изрази надежда, че ще се отчетат всички плюсове и минуси на кандидатурата на правителството и президентът в крайна сметка ще утвърди предложението.

Още по темата

Военният министър уточни, че има различни опции, ако бъде отказан указа, включително е готов да предложи и друга кандидатура. 

"Не може безкрайно да се отхвърлят предложения, аз не мога да предлагам 10 или 15 души и на всяко предложение президентът да отговаря - не.  Моето впечатление е, че президентът си е подбрал конкретен човек и иска той да бъде назначен, но това надхвърля неговите правомощия", коментира министър Ангелов.

"Това не е въпрос на инат – изненадвам се, когато президентът говори за един инат на един министър, това е въпрос на принцип", заяви още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase