Снимка: БГНЕС

"Божидар Димитров е първият министър в новата 20-годишна история на България, който си позволява такава квалификация към този народ (шибан народ – бел.ред.), който го е избрал, това е уникално".

Това каза пред Нова телевизия съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

"Представете си някой английски министър да си позволи речника на Божидар Димитров – не само че той никога няма да е министър, ами той ще напусне страната направо.

Недопустимо е министър и политик да използва такива думи за собствения си народ. И искам да питам този човек докога ще седи на позицията министър", допълни Мартин Димитров.

Още по темата

"Ако не вярвах в хората в България, нямаше да се занимавам с политика. Още преди да бъде избран Божидар Димитров, ние предупредихме, че такива хора не трябва да стават министри – заради неговото минало, заради неговото настояще и заради неговото бъдеще, заради това той не трябва да бъде министър.

Веднага трябва да си подаде оставката, ама веднага", категоричен бе Мартин Димитров.

"Колкото по-дълго стои този човек в кабинета, толкова повече гафове той ще направи, ще тежи все повече на кабинета и ще бъде все по-лош министър за България.

Докато търпим такива хора да ни бъдат министри, няма да станем европейска държава. Само от нас зависи просто да има нетърпимост към подобно поведение", заяви Мартин Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase