Снимка: Булфото
fallback

Вие имате един корумпиран политически елит. И това е нещото, което подкопава устоите на гражданското общество. Този политически елит не е отстранен от властта или е отстранен само частично. И докато това е така, всяко гражданско общество ще има трудности.

Това заявява в интервю за радио Дойче веле германският разследващ журналист Юрген Рот. Но след това изказване журналистът уточнява:

"А то (гражданското общество – б.р.) е необходимо в една съвременна демокрация и сред приоритетите на Бойко Борисов за следващата година би трябвало да е подсилването и създаването на силно гражданско общество. За тази цел трябва масирано да се атакуват корупционните структури, но имайте предвид, че това е и европейски проблем. Вижте Италия, дори Германия... В този смисъл, защо България да прави някакво изключение?"

Един от основните проблеми е свободата на словото и на пресата, която със сигурност не е спечелила от управлението на Бойко Борисов. Повечето колеги, с които разговарям в България, са единодушни по този въпрос, допълва Юрген Рот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

100

Анонимен

преди 13 години

И този го извадиха от прашясалия килер...Явно няма новини...

99

jiko

преди 13 години

Seriozno?!

98

И.П.Енчев

преди 13 години

"Глобализирай и Владей" е лозунга сега на Новият вид Г?РБ-о-П?ЙСКO Д?м?к-о-крaтични Отношения.ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДЪТ В НЕЯ. Какъвто е народът такава ще е и Държавата. А правителството е само един временен "резултат" от РАБОТАТА на Народа. От това следва изводът че, щом една "работа" не е свършена както се полага, то и "резултата" от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!"За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество"Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.С уважение

fallback