Снимка: БГНЕС
fallback

Осигурителният стаж ще се повишава плавно, а не както беше предвидено – с три години наведнъж.

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов след среща между премиера и синдикатите.

По думите му ще продължи да се говори за криминализиране на невнасянето на осигуровки.

Oще по темата

Главната инспекция по труда ще прави денонощни проверки, зарече се той.

Гласуването на промените в Кодекса за социално осигуряване се отлага за есента, а през август ще има извънредни заседания на Съвета за тристранно сътрудничество.

Преди 3 дни синдикатите напуснаха заседанието на тристранния съвет и настояха за референдум за предпочитанията на българите – дали да има увеличаване на осигурителната вноска, или повишаване на необходимия стаж за пенсиониране.

Синдикатите настояха още и за спешна среща с премиера, която се проведе днес.

От КТ "Подкрепа" съобщиха, че са доволни от това, че промените в пенсионната система ще бъдат гласувани през есента.

Сега двата синдиката ще поискат официални срещи с всички парламентарни групи, на които ще бъдат обсъдени промените в пенсионната система.

Премиерът е подкрепил настояването им за криминализиране на невнасянето на осигурителните вноски, както и искането за увеличаване на осигурителната вноска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

118

ТРАЯН

преди 13 години

ЦЕЛТА НА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА НА ТОТЮ МЛАДЕНОВ Е БРОЯ НА ПРЕЖИВЕЛИТЕ ДА КЛОНИ КЪМ НУЛА. Разбира се, че облагодетелствани от тази реформа ще е не само държавата , но и частните пенсионни фондове. Те само осчетоводяват приходи , но не и разходи. чия собственост са тези частни фондове и чии интереси защитава правителството на Борисов ??? Разбира се , че не български защото и фондовете и ЕРП - та не са български. Това е едно мръсно компрадорско правителство.

117

anonimen

преди 13 години

когато работех в рудниците имаше колеги на по 60години и тези хора не можеха физически да изпълняват работата си ,и по младите ги носеха дето се казва на гърба си.а ако се удължи времето за пенсия,смятаите ко щте става,а пак колко хора умряха на по 50години.ама там те усигоряват на това което получаваш,и пенсиите са големи,и защто трябва хората да си ги получават не е ли по добре изобщто да не ги вземат.

116

Калин

преди 13 години

В Франция те първа обсъждат вдигането на пенсионната възрастт от 60 на 62!Тука разни експерти - лапачи обесняват "европейските" практики!Може ли тотю, митрева .. и подобните им социални експерти - лапачи на бюджетни средства!Да обеснят смислово, къде в коя европейска страна акцента е поставен върху осигорителният стаж!при това 40 години!Чиновнически индивиди не внесли и левче за осигоровки да ти правят реформи.. това реформи ли са!Смучат цял живот без да внасят и искат да си уредят благини!

fallback