Снимка: Булфото
fallback

Държавните чиновници ще получават заплати по нов модел, предвижда стратегията за административна реформа на правителството за периода юли 2010-юли 2011 година.

Заплатите вече ще имат твърда и променлива част в съотношение 75% към 25%. Непроменливата част ще зависи само от отработеното врема, а останалото ще се определя на базата на резултатите, постигнати от чиновника.

Новият модел за определяне на възнагражденията ще влезе в сила от началото на следващата година, а сега се подготвят законовите изменения, свързани с него.

Друга промяна предвижда основните заплати за длъжностите да се определят в нова скала. Сега има само минимална и максимална стойност.

Скалата ще съдържа стъпки на основните месечни заплати за всяко длъжностно ниво, като стъпките ще бъдат определени на база професионален опит и оценка на изпълнението.

Oще по темата

Предстои и въвеждане на нов Единен класификатор на длъжностите в администрацията, който да осигури справедливо заплащане в съответствие с отговорността и изискваната квалификацията за отделната длъжност.

Освен това ще се уеднаквят изискванията за заемане на една и съща длъжност в различните видове администрации.

Системата за оценка на служителите също ще бъде усъвършенствана, така че да има обвързаност на постигнатото от чиновника със заплащането и с кариерното развитие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 14 години

ivan grozni da u-re

59

Заплата

преди 14 години

Те са си твърда заплата, не могат да ги пипат.

58

Ivan Grozni

преди 14 години

Защото дъжавния служител е търтей, който те посреща винаги вседно ти прави няква услууга и О БОЖЕ караш го да работи - той ЧИНОВНИАК БОГОИЗБРАН...

fallback