60

Анонимен

преди 14 години

ivan grozni da u-re

59

Заплата

преди 14 години

Те са си твърда заплата, не могат да ги пипат.

58

Ivan Grozni

преди 14 години

Защото дъжавния служител е търтей, който те посреща винаги вседно ти прави няква услууга и О БОЖЕ караш го да работи - той ЧИНОВНИАК БОГОИЗБРАН...

57

Анонимен

преди 14 години

Уважаеми дами и господа, участници в коментара, не ви ли е ясно, че с поведението на правителството и пресата се противопоставят две съсловаия - това на държавните служители и частниците? В цивилизована Европа държавния служител не плаща осигуровки не само той, но и цялото му семейство, а заплатата му стига за да живее нормално и най-важното не го смятат за враг на държавата и останалите граждани. Само тук е така. Познайте защо?

56

32123

преди 14 години

значи пицата се дели на 4.....1/4 ще яде Симеон Дянков(малката пица),а останала 3/4 служителя...

55

Анонимен

преди 14 години

Част от заплатата на чиновниците вече ще зависи от свършеното? Да, Да

54

Анонимен

преди 14 години

Се опитаха да въведат такъв закон за учителите. Това беше глупост, а това е поредната още по голяма... Целта е : сега като взеха мнгоо хора на работа новото правителство, но всеки знае че законите заплати са ниски се чудят как да ги задържат на работа и сега се чудят как и от къде да им отпуснат някой лев....

53

али

преди 14 години

Това е мнго тъпо, още от сега е ясно че тези пари ще отиват при натегачите и родните и приятелите....

52

възмутително

преди 14 години

познайте дали пак "нашите"хора няма да взимат тези останали 25%...само това се питам,на какъв принцип ще се действа отново и отново....ДОКОГА?????

51

1

преди 14 години

До 52"Шефката на НОИ Христина Митрева е получила над 30 хиляди лева " - АМИ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ИЗБРАН ОТ БОЙКО БОРИСОВ ЗА ШЕФ НА НОИ, КАТО ПРЕДИ ТОВА ВМЕСТО ДА ТЕ СЪКРАТЯТ ( БЕЗ ДА ТИ ИЗПЛАЩАТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ЗА НЕИЗПОЛЗВАН ГОДИШЕН ОТПУСК) А НЕ ДА ТЕ ПРЕНАЗНАЧАТ - ЩОТО ТОГАВА ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ СПЕСТИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА - АМА ТЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВИНАГИ ТАКА СА СИ ПРАВИЛИ НА НАШИТЕ ХОРА МОЖЕ НА ДРУГИТЕ НЕ

50

1

преди 14 години

Малко аритметика "Непроменливата част ще зависи само от отработеното врема" -75% - тука ще има ли овъртайм? Щото държавните служители са на ненормирано работно време и шефа като каже днес ще работим докато приключим щото някой по София е пропуснал няква програма за фифнасиране и информациата му трябва за вчера ? НЕ ! Ти си горд държавен служител работещ за жълти стотинки ЗАЩОТО СИ ПЛАЩАШ ПЪЛНИ ОСИГУРОВКИ ЗА ПЕНСИЯ КОЯТО НЯМА ДА ПОЛУЧИШ!

49

ОТ

преди 14 години

А другите 75% се определят от...?

48

Анонимен

преди 14 години

Кажете ми каква доплома трябва да си купя, за да почна и аз работа в държавната администрация? Шефката на НОИ Христина Митрева е получила над 30 хиляди лева обезщетение "за неизползван годишен платен отпуск". Малко над 133 лева на ден. Ексшефът на НОИ Йордан Христосков пък е получил над 47 000 лева за неизползвани 228 дни или по около 206 лева на ден.

47

Анонимен

преди 14 години

АКО НЕ СИ ЧОВЕК НАШЕФА,СПУКАНА ТИ Е РАБОТАТА!

46

da

преди 14 години

Това е много хубава реформа, но съм скиптичко настроен че ще проработи.Кой ще конторлира всичко и от кого ще завсичт повишенията на заплатите?

45

Анонимен

преди 14 години

Значи минаваме на процент, като на морето, а? Кой колко папки е носил днес или колко листа е прелистил, така ли да го разбираме? аххаах

44

az

преди 14 години

4udesno na maimuni ni pravjat otidi tam otidi tam i vseki se pravi na lud

43

?

преди 14 години

Реформата е с две думи -връзкаря взима пари.

42

Ясен

преди 14 години

Давай Дянков режи парите на Българите да има за *** евала ашкосум!

41

1

преди 14 години

сРЕДНА ЗАПЛАТА 370 ЛВ. - 25% = 277.5 ЛВ. НА МЕСЕЦ = БЕДЕН ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТ! НЯМА ДА ОСТАНАТ МНОГО ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА- А И МАЙ НЯМА И ДА ИМА И ЖЕЛАЕщИ ОТ ЧАСТНИЯ СЕКТОР ДА СЕ ХВАНАТ ТА ДА ПОКАЖАТ КАК СЕ РАБОТИ!