Снимка: БГНЕС
fallback

"Диалогът ни с Русия е много добър в момента и нямаме причина да се притесняваме”, обяви външният министър Николай Младенов след редовното заседание на кабинета.

По думите на родния дипломат №1 между двете страни тече постоянна комуникация и отношенията между двете страни имат много голям потенциал.

Младенов бе категоричен, че изявлението на премиера Бойко Борисов, че България няма да реализира "Бургас–Александруполис” и АЕЦ "Белене”, няма да хвърли сянка върху отношенията ни с Русия.

Oще по темата

"Нашите отношения с Русия не са базирани само върху един проект, дори и той да е енергиен. Имаме достатъчно широк обхват на взаимодействие с Русия, които искаме да развиваме в максимално коректен тон и мисля, че диалогът ни е много добър в момента”, отчете външният министър.

Той бе категоричен, че решенията за "Бургас–Александруполис" се взимат на базата на оценката на експертизата на екологичния ефект, която отнема доста време.

“След като тя приключи, ще дойде времето за взимане на решения”, подчерта в заключение Николай Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

Анонимен

преди 13 години

Bravo na Mladenov!Vnimavaite s braty6kita,4e 6te se skarame i 6te otidem pri sergo

100

gogo

преди 13 години

Ей тия европейци злобни ще ни изядат с парцали!Ами защо Франция не спре 1 от 7 им АЕЦ!!??Злобеят ни на добрите отношения с Русия,защото те им се натискат ама Путин кажа че са него те са колонизатори и прилагат тази тяхна ''демокрация ''в Европа,защото от Африка ги изгониха.Бойко да си оправи отношенията с русия,те са много важни за българите

99

&&&

преди 13 години

Договорът за АЕЦ Белене е за 4 милиарда от които вече 2 милиарда са налети от моя и вашият джоб.Ако Бойко се откаже ще трябва да плати неустойка 1 милард и пак от нашия джоб защото БГ не е бащиния на Бойко и той няма право да отказва големи проекти и то с братушките хеи така,защото така отговаря и то на европейските посланници!Да си оправи отношението с Русия,защото само те ни дават работа,ако не,amu да дойде Дянков

fallback