Снимка: БГНЕС
fallback

"Решението на Бойко Борисов за енергийните проекти обективно работи за интереси на други страни, като например Турция", заяви Сергей Станишев след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Свидетели сме на пълния хаос в главата на управляващите и липсата на цялостна политика", коментира още Станишев.

По думите му няма мотивация за обявеното от Борисов решение за АЕЦ "Белене" и "Бургас–Александруполис".

"Белене" е български проект, който увеличава енергийната независимост на България и този проект би дал възможност България да произвежда доста по-евтин ток от този от ТЕЦ-овете и това ще се отрази на хората и на домакинствата, изтъкна Станишев.

Oще по темата

По отношение на проекта за газопровода "Бургас–Александруполис" лидерът на БСП коментира, че не са дадени никакви мотиви от страна на премиера и не е тайна, че Турция и Руската федерация обсъждат подобен проект.

"Българското правителство губи доверие на ЕК и Евростат заради постоянно променящите се сигнали и прогнози, които дава", каза още той.

"Не е ясно защо правителството реализира такава негативна промяна в бюджета при по-положителната прогноза за икономическия растеж", сподели Станишев.

Според него ЕК е получила със закъснение информация за намерението на правителството за актуализация на бюджета.

"Развещава се митът, търкалящ се от правителството за двата милиарда необезпечени договори от чекмеджетата. Няма такива договори за 2 милиарда лева", каза още той.

Станишев оше веднъж изтъкна, че парламентарната група на "Коалиция за България" няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Анонимен

преди 13 години

Добре няма да има руски инвестици в бг. Ще спрем всякакви договори с Русия и кой ще на загуба.ИСкаме да изнасяме в Русия но отсреща нищо.Така пазарна икономика не се прави.Русия не е умряла за нас има кой да и купи нефта и газа и другите суровини.В русия има вече два завода на тойота , на крайслер, на ролс ройс , на митсубиши та камо ли за нас да са се замислили.Европа ще е зависима от Русияане от Сащ защото от там не идва нищо.Германия ,франция ,италия ,австрия ще намерят как да си доставят газ

173

Кардашев

преди 13 години

под руски инвестиции,разбирайте-бандити с легализирани от държавата бизнес и пари придобити ,чрез БАНДИТСТВАНЕ,БАНДИТСТВАНЕ,БАНДИТСТВАНЕ.

172

Кардашев

преди 13 години

Вижте този тип-Сергей Дмитриевич Станишев.Той е лобито на руските бандюги и съмнителни бизнесмени в БГ.ЗАЩО МИСЛИТЕ ПРЕДПОЧЕТЕ ДА ГО ИЗБЕРАТ ОТ ВАРНА.ЗАЩО ВСЕКИ МЕСЕЦ,ТОЗИ ГНИДАВ РУСКИ ИБРИК СЕ СУРКА ПО *** ДО ВАРНА?За среща с избиратели?ГЛУПОСТИ,ТОЙ БЕ ИЗБРАН ОТ МАКСУДА-*** МАХАЛА МЕКА НА ХЕРОИНА.ТАМ СЕ ИЗБИРАТ И НАЙ-СЛАБИТЕ И МРАЗЕНИ ПОЛИТИЦИ В БГ,ЗАЩОТО *** ЗА 15 ЛЕВА И МАЙКА СИ ЩЕ БОЦНАТ.Това е истината.Станишев работи с пълна пара за навлизането на руските ''инвестиции''В БГ

fallback