Хасан Азис. Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата трябва да търси отговорност от фирмата оценител на отчуждените при строежа на т. нар. "Водно огледало" имоти, заяви кметът на Кърджали Хасан Азис пред бТВ.

В петък прокуратурата повдигна обвинение на Азис за опит да заблуди двама министри от предишния кабинет за стойността на имот, попадащ в проекта.

"Надявам се в сегашната ситуация да се търси виновникът, а не жертвата. Виновникът не е общината. Ако министърът е заблуден, то това е направено от оценителя", категоричен бе кметът.

Oще по темата

На въпрос как така стойността на "Водно огледало" е нарастнала толкова много от 2001 г. до сега, той обясни, че финансирането на проекта е в правомощията на държавата.

Общината била задължена единствено да подпомага строителните работи и да направи процедурата за избор на независим оценител, за стойността на частните имоти, които трябва да се отчуждат.

Хасан Азис каза, че откакто новото правителство е поело властта е проверяван 116 пъти и попита защо подобни действия не се прредприемат и за кметове от управляващата партия.

Той призова за еднакви стандарти и отношение към общините от страна на правителството.

Хасан Азис специално поздрави хората от Кърджали, които по думите му били изоставили световното първенство, за да гледат неговото телевизионно участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

ПОЛИТИКА,БИЛО....

преди 14 години

ХАСАНЧО, ХАСАНЧО...турците са умни хора ,ама ти си *** ,като ***!!!!Не е луд,този който изяжда баницата....а,този който му я дава- ДЕМЕК,ТИ....!!!НАЛИ ,ТИ СИ ДАВАЛ ПАРИТЕ БЕ АХМАК???ПЛАЩАЙ СЕГА ...ДА ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВАТА ПРОСТА....!!!КАТО НЕ РАЗБИРАШ ОТ СМЕТКИ....КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ В ПОЛИТИКАТА С ГОЛИЯ СИ ***????!!!!!

67

Тъй да е

преди 14 години

Хората не са свикнали на предни служби да има Асановци,ще те преследват до дупка, колкото и да си добър.Виж само как ни плюят,по-"добрите"ни комшии!...

66

руди

преди 14 години

не ми изглежда толкова чист.Не съм сигурен дали си мие ръцете като излезне от тоалетната/нали се сещаш/

fallback