Хасан Азис. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата трябва да търси отговорност от фирмата оценител на отчуждените при строежа на т. нар. "Водно огледало" имоти, заяви кметът на Кърджали Хасан Азис пред бТВ.

В петък прокуратурата повдигна обвинение на Азис за опит да заблуди двама министри от предишния кабинет за стойността на имот, попадащ в проекта.

"Надявам се в сегашната ситуация да се търси виновникът, а не жертвата. Виновникът не е общината. Ако министърът е заблуден, то това е направено от оценителя", категоричен бе кметът.

Още по темата

На въпрос как така стойността на "Водно огледало" е нарастнала толкова много от 2001 г. до сега, той обясни, че финансирането на проекта е в правомощията на държавата.

Общината била задължена единствено да подпомага строителните работи и да направи процедурата за избор на независим оценител, за стойността на частните имоти, които трябва да се отчуждат.

Хасан Азис каза, че откакто новото правителство е поело властта е проверяван 116 пъти и попита защо подобни действия не се прредприемат и за кметове от управляващата партия.

Той призова за еднакви стандарти и отношение към общините от страна на правителството.

Хасан Азис специално поздрави хората от Кърджали, които по думите му били изоставили световното първенство, за да гледат неговото телевизионно участие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase