Бойко Борисов и Леон Панета, директор на ЦРУ. Снимка: БГНЕС
fallback

Назрява голям скандал, прогнозира депутатът от БСП Румен Петков. Той е абсолютно убеден, че на срещата между българския премиер Бойко Борисов и шефа на ЦРУ Леон Панета е говорено за “политическия проект Първанов”.

Петков цитира вестник „Труд”, който твърди, че източникът на тази информация е сигурен. В този случай вярвам на „Труд”, посочи бившият вътрешен министър.

Помогна му и партийният му другар Кирил Добрев, който даде насоки за източника на вестника: „Срещата е била на четири очи”, подхвърли Добрев. Тоест източникът на вестника би трябвало да бъде или Борисов, или Панета.

Проблемът е, че се поставят под въпрос взаимоотношенията между България и САЩ, разясни упорството си по темата Петков.

„Такива спекулации не се прощават. Те ще тегнат над българските служби десетилетия наред”, аргументира се червеният депутат.

Въпреки че шефката на премиерския кабинет Румяна Бъчварова вече отрече темата „Първанов” да е обсъждана между Бойко Борисов и Леон Панета, в БСП не вярват.

Социалистите смятат, че информаторът на Бъчварова я е подвел. Затова за по-сигурно ще има парламентарно питане към министър-председателя за разговора му с шефа на ЦРУ.

Освен с темите на разговора Петков ще обогати въпроса си и с още един аспект: „Бойко да каже дали е човек на ЦРУ”, заяви Румен Петков.

Според него спекулациите през последните дни сочат, че в българския парламент има хора на всички служби с изключение на българските.

„Вече стана ясно, че има парламентарна група на Израел. За ДПС се говори, че е на турските служби, за БСП – на руските”, подхвърли Румен Петков.

Той отговори едносрично на въпроса дали ще повярва на премиера, ако той отрече – "не".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

263

Анонимен

преди 14 години

добре казано,доколкото си спомням, супермен си обличаше пижама с лика на борисов

262

Анонимен

преди 14 години

Нищо ново под слънцето .Сега в цру до вчера в кгб.Бойко не ги различава много тия неща .Цру е бъдещето наше на глупаците.

261

Анонимен

преди 14 години

Боже какво ни занимавате с този Румен Петков пикльото бе. Хайде стига излагац;ия. Или с борисов излагация . Писна ни от ***. Все *** гледаме в правителствата

fallback