Снимка: БГНЕС
fallback

"Нямам усещания, че някой иска да ме отстрани от поста".

Така директорът на Агенция "Митници" ген. Ваньо Танов коментира вчерашните думи на вътрешния мининистър Цветан Цветанов, че митниците не се справят добре.

Oще по темата
Според него Цветанов не може да говори безотговорно и е наясно, че "за да се справим с контрабандата, трябва сериозна оперативна работа".

"В крайна сметка ГДБОП е службата, която трябва да разкрие контрабандата", поясни още той.

По думите му 80% от контрабандните цигари със сръбски бандерол минават през "зелена граница".

"Аз нямам никакъв конфликт с министър Цветанов, говорили сме си няколко пъти на тези теми – съгласен съм, че има нужда от по-добро взаимодействие с МВР и митниците", смята Танов.

Попитан дали е имал разговор с Бойко Борисов за неговата смяна, Танов каза, че когато е говорил с Борисов, той не е изказвал подобни твърдения или не е оценявал работата на митниците като лоша.

"Аз не мога да оценявам МВР, аз казвам какво трябва да се направи, за да са нещата добре, но не обвинявам никого", изтъкна Ваньо Танов пред bTV. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Васко

преди 14 години

И като минават през зелени граници контрола забранен ли е ??? А , номер 28 , като си разбирач.

35

Васко

преди 14 години

ДО 28 - На никоя и какво от това?

34

Прост народ

преди 14 години

Бойко нали много се силеше преди Изборите, че ще сложат камери и GPS по всички митници. Но не го направи. Защо ли? Ами много просто, никой не бяга от паричните потоци. Не бих казал, че нарко, оръжейните и другите контрабандни канали са си сменили собственика. Той е един и същи - ДС. Просто се смениха обслужващите марионетки - Станишевци бях изпратени в пенсия, а на техни места се назначиха новите Бойковистчета. Процентът за Генералите си остава непроменен.

fallback