Снимка: БГНЕС
fallback

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) да са петима, вместо както досега – деветима, приеха на първо четене депутатите.

Според законопроекта за промени в Закона за радиото и телевизията, трима от членовете на регулатора ще бъдат избирани от Народното събрание.

Oще по темата

Според действащия сега закон квотата на парламента е от петима души.

Вместо четирима вече двама членове на съвета ще се назначават от президента.

От две на три години се променя и ротационният период за президентската квота.

Както и досега, две години ще бъде този период за парламентарната квота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

до 27 анонимен

преди 14 години

Истина е, че ценностите се възпитават в семейството. Но не може да се отрече и влиянието на медиите. Мога да сравнявам, защото редовно гледам няколко чужди/европейски/ телевизии. Там има и филми, и забавни програми, и музика, и публицистика, и какво ли още не. Но такава простотия, както в нашите телевизии,никъде няма. Какъв е смисълът и какво му е забавното на БИГ БРАДЪР ФАМИЛИ? Само не ми отговаряйте"Като не искаш, не гледай!"

25

х

преди 14 години

Не виждам да вършат толкова много работа, че да е необходимо да са дори 5 души. И трима са много, в крайна сметка заплатите им, които никак не са малки, ги плащаме всички ние.

24

Анонимен

преди 14 години

Ценностите на младото поколение не трябва да се градят от телевизията, а от родителите. Стига сте дрънкали тия глупости, не ви е виновен телевизора, че не си възпитавате децата. Това, което сам си направиш и Господ не може да ти го направи, нали?

fallback