Снимка: БГНЕС
fallback

Работодателите са предложили нов вариант за плащане на болничните листове, според който първите три дни от болничния се поемат на 60% от работодателя.

Oще по темата

Това каза Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България след заседание на Националния съвет на тристранно сътрудничество.

Синдикатите обаче посочиха, че не са съгласни и с това предложение.

Досега КНСБ и КТ "Подкрепа" отхвърлиха всички предложения – и на правителството, и на бизнеса за болничните.

Предпоследният вариант предвиждаше работникът да не получава пари за третия ден от болничните си.

Предложението на кабинета бе първите два дни от болничния да се поемат от работодателя, като първият се поема 100%от средното брутно трудово възнаграждение, а вторият – 60 на сто. От четвъртия ден нататък болничният трябваше да се поеме от НОИ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

служителка

преди 14 години

Да допълня че се осигурявам за всички осигурителни случаи и си плащам всички здравни и социални осигуровки и имам трудов стаж от 25 години ! Къде да си търся правата ???

23

служителка

преди 14 години

А кой ще задължи работодателите да изплащат 60 % от болничните ? Моят работодатател не изплаща първия ден ,който е за негова сметка ,както беше досега . За 15 години в тази фирма съм ползвала само 5 дни болнични и то през зимата на 2010 година ,освен обезщетението от НОИ от работодателя не съм получила нищо !!

22

dancho82

преди 14 години

Abe na tiq" rabotodateli"ne trqbva da se dava dumata be!!Tova sa nai-golemite robovladelci v BG!!Te tormozqt i bez tova iztormozeniq BG narod!!!I nqma biznes,ima kartel ne razbrahte li?!!I kato ne mogat da go re6at toq problem da go ostavqt taka kakto si e dosega!!

fallback