Снимка: БГНЕС
fallback

"Данните, изнесени от статистиката, са дългоочаквана от нас новина. Резултатите започват да ревизират в положителна посока очакванията си за съживяване на бизнеса".

Така министърът на финансите Симеон Дянков коментира изнесените от НСИ данни, че през април бизнес климатът у нас се е подобрил.

Oще по темата

"Макар и с мъничко, започваме да се отдалечаваме от дъното", обяви министърът.

"Сигурен съм, че част от това съживяване се дължи и на стъпките, които предприехме по отношение на ударното разплащане на задълженията ни към бизнеса, както и на решението ни да запазим ниското данъчно облагане, колкото и неблагоприятно да е това по отношение на фиска", поясни той.

Иначе днес статистиката отчете, че най-чувствително се покачва показателят на бизнес климата в промишлеността – с 5.6%.

Показателят в сектора на услугите нараства с 4,4% спрямо март и се дължи на по-добрите оценки на мениджърите за настоящото състояние на предприятията.

Търговията на дребно също бележи ръст от 2,5 на сто, отчетоха още от НСИ.

Оттам обаче допълват, че несигурната икономическа среда и недостатъчното търсене остават най-големите проблеми пред българския бизнес в условията на криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

Анонимен

преди 14 години

и с очилца много вижда това момченце ама изглежда докторите са му объркали диоптара че и диагнозата

121

минаващ

преди 14 години

Ако пишещите викате тия да се махат, ами кого да сложим бе господа.Пак Станишев ли, или Доган.За 20 години нали виждаме че няма един ама един свестен политик, който да милее за родината. Всеки гледа парата и интересите си.Аз мисля че трянбва от вън да внесем политици, иначе с тия тука няма оправия.

120

Анонимен

преди 14 години

Страна, която изоставя селото и се мести към града (поради мизерните условия в селото разбира се), респективно заебава селскостопанството е обречена на глад ! *** ти ръста в не знам си кво... ***

fallback