Анна-Мария Борисова. Снимка: БГНЕС
fallback

Парламентът ще обсъди от 9 часа кандидатурата на Анна-Мария Борисова за министър на здравеопазването.

Ендокринолог по професия, тя наследява стола на Божидар Нанев, подал оставка заради аферата с антивирусните препарати "Тамифлу".

Oще по темата
15 апр 2010 15:31
415
"Не съм имал съмнения, нито колебания за назначаването на когото и да е", коментира премиерът при представянето на Борисова.

Според него тя има характера, компетентността, волята и начина, по който тя счита, че трябва да бъде проведена здравната реформа.

Досега проф. Анна-Мария Борисова бе шеф на клиника по тиреоидни и метаболитни костни заболявания в Медицински университет – гр. София.

“Аз съм на върха на кариерата си, търсен лекар съм и съм обичана в работата си. Не съм тръгнала с голямата кошница, но ще се радвам и малката да напълня”, изясни целите си професорката.

Според нея здравната реформа трябва да се прави с мисъл за болния.

Пред депутатите от ГЕРБ Анна-Мария Борисова представи и план-график за намеренията си, ако оглави здравеопазването - проверка на системата до месец, реформиране и преструктуриране на болници - до 3 месеца, и доразработване на здравните стандарти.

Засега ГЕРБ, Атака и Синята коалиция са декларирали подкрепа за кандидатурата й, РЗС са твърдо против. БСП и ДПС не излязоха с позиции, но по всяка вероятност ще гласуват против Борисова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

доброжелател

преди 14 години

Проф.Борисова се държа делово и изискано .От сърце й желая успех,защото това ще е успех и за здравеопазването !!!Злобарите не са малко ,Но" по дърво без плодове Никой не хвърля камък"Сенека

80

НФБ

преди 14 години

да има страни в които се поемат и лекарствата но пак е взависимост от това какво имаш в картата и как се осигуряваш! Ако си на минимални осигуровки си доплащаш!Така е във Франция!първото нещо което ти се иска е вдравната карта и се пуска в скениращото устройство което дава пълна информация за твоя осигурителен статус!Има и болници за социално слаби..но дори и в големите болници те оперират стажантите и много рядко професора!Операцията се прави преди всичко от млади специалисти ...

79

електорат

преди 14 години

Толкова е арогантна и агресивна тази госпожа. че чак ме плаши. Не се шегувам. Държи се като фелтфебел.

fallback