Анна-Мария Борисова заедно с премиера. Снимка: БГНЕС

"Който пие всяка сутрин 8 литра прясно мляко, 

той дете ще стане яко"

С тази детска песничка за ползата от млякото започна работата си предложената за нов здравен министър проф. Анна-Мария Борисова.

“Аз моята къщичка съм си я подредила и двора съм си помела, но чух, че други дворове не са изметени”, обяви сочената за наследничка на Божидар Нанев и добави, че вече я е срам да произнася думата здравна реформа, поради дългогодишната й употреба.

“Аз доста знам и мога да си служа с познанието”, уверено продължи представянето си Борисова и и за да докаже познанията си, набързо постави диагноза на всяка пета журналистка в Гранитната зала на Министерски съвет – остеопороза.

По думите й не бива да има прибързаност и пришпорване в сферата на здравеопазването.

“Аз съм на върха на кариерата си, търсен лекар съм и съм обичана в работата си. Не съм тръгнала с голямата кошница, но ще се радвам и малката да напълня”, изясни целите си професорката.

Според нея здравната реформа трябва да се прави с мисъл за болния.

Още по темата

Заместничката на Божидар Нанев бе категорична, че във всички случаи е необходима здравна карта.

"Къде и какво има, колко хора живеят в тази и тази област, колко легла има, какви са специалистите, какви са апаратите. Защо не е направено?

Защо трябва аз днес да започвам да го правя? Какво се прави досега? Къде е тази здравна карта? Защо в България не знаем нищо?",  попита Борисова на висок тон и продължи:

"Трябват ни ред и дисциплина. Българинът е волна птица, обича да живее свободно, но да има дисциплина, е хубаво нещо”.

Тя представи и предложената за заместник-министър Десислава Димитрова, която е специалист по здравна икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase