Анна-Мария Борисова. Снимка: БГНЕС
fallback

СДС ще подкрепи кандидатурата на Анна-Мария Борисова за министър на здравеопазването, каза на пресконференция синият депутат Ваньо Шарков.

Той обаче обясни, че тази подкрепа е "в аванс", а авансът трябва да бъде върнат не на политиците, а на лекарите и пациентите.

"Даваме нашата подкрепа, за да се проведе реформа в здравната система и заради поетата от премиера Бойко Борисов лична отговорност за тази номинация", коментира председателят на СДС Мартин Димитров.

Той допълни, че се надяват Борисова да успее, защото в противен случай  провалът й ще бъде негатив за министър-председателя.

Ваньо Шарков пък допълни, че сините ще оттеглят подкрепата си в момента на първия опит за прикриване на далавери и злоупотреби на тройната коалиция в сектора.

Същото ще се случи и ако бъде отправено обвинение към лекарите и пациентите, че са виновни за кризата в здравеопазването.

От СДС настояват за прозрачна лекарствена политика и административна реформа в сектора, която да не поставя корпоративните интереси над обществените.

Ако това условие не се спазва, сините са готови да оттеглят подкрепата си.

Oще по темата
15 апр 2010 15:31
415

Ваньо Шарков отхвърли информацията, че е договорено СДС да получи зам.-министерски пост в здравеопазването.

Мартин Димитров пък допълни, че ще посъветват и колегите си от ДСБ да не правят такива номинации без сключено споразумение за съвместно управление.

"На нас ни ги водят в парламентарната група да ги одобряваме, а след това ДАНС ги отстранява", бе лаконичният коментар на Ваньо Шарков за повдигнатите обвинения срещу директора на НЗОК  Жени Начева.

По думите му СДС вече започва да се съмнява в кадровия потенциал на ГЕРБ, особено в сферата на здравеопазването.

Според Мартин Димитров фактът, че здравният министърът и шефът на НЗОК, които са издигнати от ГЕРБ, вече са клиенти на прокуратурата, показва, че подходът е сбъркан.

Очаква се в сряда Народното събрание да обсъди кандидатурата на Анна-Мария Борисова за министър на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 14 години

Тая булка що не ходи да си гледа внуците.

60

секретарицата

преди 14 години

Ще успее жената и още как ! Ще се усмихва, ще се усмихва и накрая ще хапне дръвцето. Лека й работа и все по-вече усмивки вместо отговори на журналистите.

59

Анонимен

преди 14 години

Много сте прости бе!!! Само знете да плювате комплексари такива!!!!!

fallback