Снимка: БГНЕС
fallback

ВМРО стартира мащабна кампания за национален референдум по повод членството на Турция в Европейския съюз.

В петък в деловодството на Народното събрание заместник-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки, Костадин Костадинов и правният експерт Карлос Контрера ще внесат уведомление за започване на подписка за свикване на допитването до народа.

Подписката се организира по силата на разпоредбите на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, приет през 2009 г., уточняват войводите.

“За пръв път българските граждани ще имат възможността пряко и явно да изразят своето мнение по основен за българската външна политика и ключов за бъдещето на Европейския съюз въпрос – дали Турция трябва да стане член на ЕС.

Така българската позиция ще се формира от избирателите към властта – действие, което трябва да се превърне в практика на демократичния процес”, обявяват от ВМРО в специална декларация до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

180

AZ

преди 13 години

По-добре тази популистична партийка /Популизмът е термин с латински произход (от populus - народ) /виж демагогия/. В българския език популизъм е заемка от френския (populisme) и се свързва с бурните исторически събития от Френската революция. Терминът се използва за политическа насоченост на обществена група или индивид:-Разнородни обществено-политически течения и движения насочени към суверена, издигащи идеи за пряко участие на народа в управлението и стимулиране на недоверието в държавните институции.-Начин за политическо поведение за спечелване на общественото доверие чрез привидна загриженост за нуждите на суверена (създаване на лъжлива представа за бързо и лесно решение на обществените проблеми)./Да спре да ни излагат вмро и скат пред ЕС,съседите ни и Света!Парламента ,Премиера и Правителството ни да им потърсат отговорност за размириците които създава заради обслужване на собствените си партийни интереси за печелене на лични дивиденти заради предстоящите избори усилено и умишлено работещи в ощърб и против интересите на РБългария!Ако Турция е готова и отговаря на всички условия -не сме ние тези които ще определят тази икономически стабилна и добре развита държава да бъде част от ЕС!Една партийка която няма място в Българският Парламент няма право да дава мнения и да предприема действия обтягащи близките ни добри съседски отношения с РТурция!

179

DIMATA

преди 14 години

KOI GI ISKA TIA IZOSTANALI ZASEDNALI V SREDNOVEKOVIETO OTREPKI, DA SI STOIAT V ANADOLA. MNOGO SE RADVAM CHE V BYLGARIQ DUMATA TURCHIN E OBIDNA I MRYZNA DUMA:)

178

Анонимен

преди 14 години

Верно е, и слава богу. Добре че западняците не я искат.И пиши България с главна буква бе фес.

fallback