Снимка: БГНЕС
fallback

Националната електрическа компания (НЕК) е продавала тока на електроразпределителните предприятия (EРП) на по-ниска цена, отколкото го е купувала от производителите на електроенергия, обяви премиерът Бойко Борисов след редовното заседание на Министерския съвет.

“НЕК от всички ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и АЕЦ купува елекроенергия на микс цена от 90 лева за мегаватчас. След това я продава за 88 лева на дружествата, а крайният потребител плаща 146 лева.

Навсякъде по света енергийните компании са на плюс с милиарди, а тук е на минус”, посочи министър-председателят и продължи:

"Няма завършил в Банкя ученик, който да може да предположи, че ще си купи нещо за 90 лв. и ще го продава на 88 лв. и от това ще печели".

Премиерът подчерта, че в петък трябва да е готов докладът по отношение на цялата схема в енергетиката и в понеделник ще бъдат представени конкретни решения по случая.

Борисов обаче се закани, че порочната практика ще бъде прекратена, каквато и да бъде цената.

Министър-председателят обяви още, че държавата ще търси компенсации в размер на 5-6 млн. лв. от "Сименс" заради проблемите със софтуера при изработването на новите документи.

“Цветанов е компетентен в много сфери, но в софтуера не е”, отговори Борисов в отговор на въпрос за евентуалната вина за вътрешния министър за проблемите с новите документи.

Той отново припомни, че програмата за изработването на новите документи за самоличност е поръчана от предишното правителство и в момента МВР понася пасив, без да е виновно на практика.

Oще по темата

“Снощи гледах Шампионската лига, не съм гледал Румяна Желева”, обяви премиерът, помолен да коментира първото публично интервю на бившия външен министър след провала й като еврокомисар.

“Тя не е излизала от българската политика и в момента от българските десни политици заема най-висок пост – този на заместник-председател на ЕНП”, отчете в заключение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

385

те сега те скопих...

преди 14 години

абе селянин от Банкя....ти ли бе ще ми говориш за далавери ... мамка ти и подлец ... първо разясни но хората как банката на Сл. Христов ей така без нищо стана банка на Цеци но Бойко ... аритметиката май ти куца, ела ще те науча неграмотнико ... а ако сега си разбрал че в Б-я всичко е на обратно евала...поне си прогледнал... ама гледаш само от собствената си камбанария .... слез долу да видиш какво е???!!! ще ти търсим клиника в чужбина момче...психиатрична

384

Роко

преди 14 години

И как я "съзря" Б.Б тази далавера с тока. Дали Б.Б. разбира как става това? има си подготовка нашия премиер по икономика, ценообразуване и т.н. А това не е никак проста работа - не е охранителен бизнес - толкова охранители, толкова рекет, толкова печелба.

383

бебо

преди 14 години

Ликвидацията на БЕХ,оставя ЕРП-тата ,без доставчик!На практика,те стават безпредметни!Всекипроизводител,може сам да договаря доставката на ток ,без посредници!

fallback