Снимка: БГНЕС
fallback

"Станишев и сие, които са внасяли предложенията в МС за скандалните заменки, също имат отношение по въпроса. Аз лично смятам, че Сергей Станишев носи вина, но по това ще се произнесе съдът", обяви в Пловдив земеделският министър Мирослав Найденов.

Според него над Стефан Юруков е имало чадър и някой му е нареждал как да работи и какво да подписва.

Oще по темата

Министърът бе категоричен обаче, че отговорността за станалото трябва да се носи колективно от тройната коалиция.

Той припомни, че през последните месеци на тяхното управление са правени по около 10-20 заменки на ден, извършвани с благословията на МС.

"Такива данни сме дали на магистратите, че ако ги оповестят публично, свят ще ви се завие", каза Найденов.

Той обясни, че онези от сключените вече сделки, които могат да бъдат развалени, ще бъдат атакувани в Административния съд.

"След заменките незаконният добив на дървесина е най-големият бич за българската гора. Затова предвиждаме в новия Закон по горите да създадем много силен и независим горски инспекторат, който ще има много големи правомощия. Надяваме се по този начин да отговорим срещу организираната дървена мафия.

Борбата срещу всяка мафия е доста трудна и затова държавата ще трябва да задели определен ресурс, за да се справи. Това е свързано преди всичко със законодателна промяна, обличане на горския инспекторат със съдържание, разписвайки му конкретни функции, със съответната екипировка. Така ще имаме конкретни резултати, които ще си проличат още в края на тази година", смята още Мирослав Найденов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Анонимен

преди 14 години

Зрелища!Хляб няма!А търсенето на колективна вина е малоумие!

135

БРИКЕТ

преди 14 години

Чакам три синджира роби!

134

на слука!

преди 14 години

Герб са първите от 20 год.,които ПРАВЯТ НЕЩО!А на червенките препоръчвам да не подскачат толкова и да си пазят нервичките,че ще има и още!:)))

fallback