Снимка: БГНЕС

"Дебат със Станишев? За радост, този път има много обективен съдия, това е прокуратурата. Дебат – през прокуратурата", отсече министър-председателят.

Така Бойко Борисов отговори на отправената му от бившия премиер Сергей Станишев "среща пред камерите", за да обори твърденията, че предишната власт е сключила необезпечени договори за над 2 млрд. лв.

Още по темата
Днес премиерът бе категоричен, че ако тези скандални договори не бъдат развалени, ще се наложи вдигане на ДДС.

"Там, където съм аз, е прозрачността", отговори Борисов на въпроса кога Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще бъде открит за медиите.

Правителство, синдикати и работодатели подписаха споразумението с 59 антикризисни мерки. В четвъртък те ще бъдат внесени в парламента.

"Надявам се и колегите от другите политически партии да ги подкрепят, защото това са кризисни мерки, а и този път ние сме се възползвали – да ползваме без пари целия експертен потенциал на държавата. 50 часа ние работихме, безплатно, синдикати, работодатели, индустриалци, всички, на кафе и вода, които Дянков плаща от неговата заплата", каза премиерът.

"В ината мисля че нямам равен, но когато касае държава, хора и съдби, трябва да се чуваме всички и да приемаме най-доброто", допълни премиерът.

Бойко Борисов каза още, че вече е готов с избора на нов министър на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase