Снимка: БГНЕС

Правителството ще приеме на заседанието си 59 мерки за излизане от кризата, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков.

Тези мерки са договорени с работодателите и синдикатите. Министрите ще приемат и 60-а мярка, което не е окончателно одобрена, но за нея има принципно съгласие.

До 15 дни бизнесът ще получи 550 милиона лева, съобщи премиерът Бойко Борисов. Схемата за плащане е през Българската банка за развитие.

Премиерът заяви, че ако не бъдат развалени необезпечените договори за 2 млрд. лева, ще трябва да се повиши и ДДС, който засега остава 20%.

„Бяхме и критикувани, че сме избрали този начин на работа. На север от София, т.нар. Шопски край, е известен с ината си, а аз съм от там. Когато една политика касае всички съсловия, правилният начин за работа е този“, обобщи Борисов.

Премиерът съобщи още, че е приел подадената във вторник оставка на министъра на здравеопазването. Според уточнението на Борисов обаче Божидар Нанев още не бил освободен от поста, въпреки приемането на оставката.

Още материали след Великденските празници обеща Борисов.

„Единственият шанс да ни повярват хората и Европа е да бъдем безкомпромисни. Не ме интересува от коя партия, дойде ли материал на МВР или ДАНС, аз отгоре пиша "да", закани се Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase