Снимка: Булфото
fallback

Данък "лукс" ще има, но по-високо ДДС - не. Това е разписано в антикризисните мерки, които днес ще бъдат официално подписани от правителството, синдикатите и работодателите на среща в МС.

Налогът, известен като данък "лукс" ще влезе в сила от 1 юни т.г., а като критерий за лукс е определена данъчна оценка от 300 000 лева - при жилищата и 70 000 лева при автомобилите.

Тристранката окончателно са договорили и данък върху застрахователната дейност, 7 или 5% ще бъде той, ще научим до часове.

Добрата новина е, че ДДС най-вероятно няма да бъде повишен.

Остават обаче в сила решенията за продажби на миноритарни дялове от държавни дружества на фондовата борса, продажбите на емисии въглероден диоксид.

Очакванията са допълнителни приходи в бюджета да дойдат и от облагането на хазартни игри и намаляването на разходите за държавната администрация.

Сумарно в бюджета от мерките трябва да влязат около 1,6 млрд. лева.

Антикризисните мерки са групирани в няколко раздела:

- мерки в подкрепа на фиска;
- мерки за ограничаване на публичните разходи и за възстановяване на финансовата дисциплина;
- мерки за осигуряване на допълнителен финансов ресурс;
- мерки за подкрепа на доходите на домакинствата и вътрешното потребление;
- мерки за пазара на труда;
- мерки в подкрепа на бизнеса, както и мерки, засягащи социално-осигурителните системи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Canadian Pharmacy On

преди 13 години

Very nice post, good luck! ;-)

48

Joro

преди 14 години

Включително, мойто дете, в талона понякога се вписва ползвател, за да може да се паркира колата в централната градска част. Товоря за София, не за някаква имагинерна чужбина. Ако държавати реши, може да ни направи "рошави", въпрос на воля е.

47

Joro

преди 14 години

Показваш, че нещо не разбираш. Да, талонът е на името на лизингодателя, но съобщенията се препращат към него, за да се издирят лизингополучателите. Глобите са на името на ползвателя - иначе всички щяха да се изтарикатят да не им отнемат контролни точки. Пак казвам, тия можете да ги дрнткате в кафето да сваляте мацки.

fallback