Снимка: БГНЕС
fallback

Ръководството на Общинския сбор на "Атака" във Враца подаде колективна оставка в знак на протест с политиката на централното ръководство на партията и нейните представители в общинския съвет и в парламента.

В специална декларация до медиите се отбелязва, че след изборите партия "Атака" не работи за осъществяването на своята предизборна програма и безрезервно подкрепя ГЕРБ.

Това, заедно с "неблагоразумните действия" на депутата от Враца Венцислав Лаков и на двамата общински съветници- Валери Атанасов и Владимир Христов, е довело до масов отказ на членове и отлив на симпатизанти, пише в документа.

По думите на вече бившето ръководство на общинската организация, централното ръководство на "Атака" не може да контролира дейността на партията по места, а нейните сътрудници не работят "достатъчно праволинейно" и служат на други политически сили.

Досегашните ръководители прекратяват и членството си в партията, за да останат верни “на истинските идеи и на предизборната програма на "Атака". Декларацията е подкрепена и от председателите на партийните организации в Оряхово и Роман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Йорданов

преди 14 години

АТАКА обяви война на бюрокрацията във ВрацаНово ръководство на партия АТАКА бе представено във Врачанския регион. За областен координатор е назначен Венцислав Лаков. Организацията в община Враца ще бъде поета от Владимир Христов, юрист и общински съветник от АТАКА. Пред журналисти двамата заявиха, че няма разцепление на структурите в региона. Пред медиите Лаков посочи, че АТАКА е отворена и ще се развива, като държи на диалогичност и комуникативност. Предстои в близките дни той да обиколи областните структури. Лаков обясни пред избиратели, че в резултат на искания от АТАКА е получено обещание за двулентов път Мездра - Ботевград от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев.Владимир Христов представи приоритетите, с които АТАКА ще работи в общинския съвет. Сред тях са намаляване на бюрокрацията и облекчаване на условията за обслужване на гражданите. АТАКА подкрепя ГЕРБ, защото алтернативата е да сме с БСП и ДПС, но в същото време запазва самостоятелността си по дребни различия с ГЕРБ. Общински съветници и кметове от АТАКА и региона излязоха с декларация, в която изразяват пълна подкрепа за политиката, водена от партията и за действията, които се предприемат, за да не се допусне връщане на власт на тройната коалиция.

54

Анонимен

преди 14 години

Хора от Атака:- Гордейте се с този, който показа какво е да си българин на Луфтханза;- Гордейте се и с архонт Слави Бинев.

53

Йово

преди 14 години

Киро Илиев бивш ръководител на Атака за Враца и мой приятел преди изборите напусна тази партия защото започнала да става прекалено корумпирана.

fallback