Ръководството на Общинския сбор на "Атака" във Враца подаде колективна оставка в знак на протест с политиката на централното ръководство на партията и нейните представители в общинския съвет и в парламента.

В специална декларация до медиите се отбелязва, че след изборите партия "Атака" не работи за осъществяването на своята предизборна програма и безрезервно подкрепя ГЕРБ.

Това, заедно с "неблагоразумните действия" на депутата от Враца Венцислав Лаков и на двамата общински съветници- Валери Атанасов и Владимир Христов, е довело до масов отказ на членове и отлив на симпатизанти, пише в документа.

По думите на вече бившето ръководство на общинската организация, централното ръководство на "Атака" не може да контролира дейността на партията по места, а нейните сътрудници не работят "достатъчно праволинейно" и служат на други политически сили.

Досегашните ръководители прекратяват и членството си в партията, за да останат верни “на истинските идеи и на предизборната програма на "Атака". Декларацията е подкрепена и от председателите на партийните организации в Оряхово и Роман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase