Снимка: БГНЕС
fallback

"България има тежък бюджетен проблем, виждаме ескалация на кризата, която настъпва през т. г., но голяма част от сегашни антикризисни мерки са левичарски", обяви на брифинг в тъмносинята централа Иван Костов.

Той е на мнение, че голяма част от антикризисните мерки няма да имат никакъв фискален ефект, "а някои от тях са прокризисни", каза той и даде за пример идеята за вдигане на ДДС-то с 2%.

Oще по темата
22 мар 2010 18:12
686

Лидерът на ДСБ предупреди, че се създава параполитическа дискусия, в която мерките, предложени от синдикати и работодатели, представляват опасност бизнесът да премине в сивия сектор.

По думите му главният виновник за кризата са президентът Първанов и Тройната коалиция, затова те нямали правото да предлагат мерки за излизане от кризата.

"България има нужда от радикални реформи, администрацията примерно не трябва да се съкращава 20%, а да се приключи с модела 3-5-8 на дублиране и клониране на скъпи работни места и намесване на партийни партизани на държавни длъжности", каза той.

Костов призовава ГЕББ да поеме управлението на страната, да възстанови лидерството си.

По думите му в момента ДСБ не водят партньорски дебат с ГЕРБ, а си говорят чрез медиите, което трябва да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

430

Анонимен

преди 14 години

тоя що не е в кауша-крадливо семе люнгурско.

429

Анонимен

преди 14 години

Според съвременните икономицески теории една стока поевтинява когато има свръх производство и предлагане . Тъй като покупката на земя е вид бартер между две стоки - земя и пари то или земята се предлага в по-малки количества или има свръх производство и предлагане на пари. Обаче парите са еквивалент на произведени блага които в Канада не бележът растеж, то следва че са без покритие т.е. стойност. Следователно ужасът тепърва предстои.

428

Анонимен

преди 14 години

Структората на икономиката на САЩ е такава че повече от 70% от БНП се формира от услугите включително и финансовите които са над 55% от тези над 70%. Та така че говорим за едно и също.

fallback