Снимка: БГНЕС
fallback

Пред Dnes.bg лидерът на РЗС Яне Янев коментира, че не вярва на твърденията за инициирането на подписка, която цели да събере подписите на 60 народни избраници, за да стартира искането за импийчмънт на президента Георги Първанов.

"Ама вие вярвате ли, че ще има такава подписка? Тези страхливци от ГЕРБ всеки ден си сменят мнението и се обръщат на 180 градуса. Те са наясно, че в крайна сметка, ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще се стопи най-малко наполовина. И при предсрочни избори си дават сметка, че ще имат служебно правителство и няма да могат да приложат замислената от тях милиционерска диктатура за узурпиране на властта чрез силови средства".

Ако все пак тръгне такава подписка, как ще реагира РЗС?

Очакваме от инициаторите и вносителите й да ни представят юридически мотиви.

Да разбирам, че сте отворени за диалог и може да подкрепите такава подписка за импийчмънт?

Ние сме отворени за диалог, дали ще подкрепим, зависи от това дали ще ни бъдат предоставени солидни юридически аргументи. До момента  в публичното пространство аз не съм видял нито един сериозен аргумент.

Да предположим, че 60-те подписа са факт. Как депутатите на РЗС ще се държат при гласуването в зала, където вече са нужни 160 гласа?

Без РЗС не може да има процедура по импийчмънт. Това трябва да е ясно. И ние затова искаме да видим всъщност какво точно предлагат вносителите на процедурата по импийчмънт.

Защо според вас президентът извади стенограмата, има ли скрит подтекст – да речем за бъдещ политически проект на Първанов?

Oще по темата

Всичко е възможно, но ние не считаме, че от това ще произтече кой знае какво събитие, което ще обърне процесите и тенденциите в България. По-страшното е това, което ГЕРБ се опитва да потиска, това е състоянието на икономиката у нас. Данните за реалната финансова стабилност. ГЕРБ води безумна икономическа политика, в резултат на която държавата е изпаднала във финансов колапс. И се опасявам, че ако така продължават процесите, може да се стигне до финансов банкрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

wic за Бойко Борисов

преди 14 години

Американците питали радио Ереван по повод на бъдещата си подкрепа за кабинета Борисов :Бойко Борисов ли е най-големия пич в България ?Радиото отговорило :Беше пич, вече е импич ...

85

Vesso

преди 14 години

А РЗС с един депутат в парламента???? Яне, а????

84

Красен

преди 14 години

Яне миличък не се обаждаш нещо много ми липсват свирките!

fallback