Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Бойко Борисов отрече да е имал информация за лица от престъпния свят, вербувани за работа в службите, докато е бил главсек на МВР.

На въпрос имал ли е информация Маджо и Маргините да са били вербувани за службите, Борисов отговори:

"По мое време нямаше такива работи".

В днешния си брой в. "24 часа" съобщава, че „добре облечени бизнесмени” са били привлечени за нещатни сътрудници на МВР.

Oще по темата

Изданието посочва Братя Галеви, Косьо Самоковеца, Маргините и Маджо, като цитира бившия шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов, който твърди, че привличането на знаковите фигури било елегантен начин част от политическите сили да използват финансовите ресурси на групировките по време на избори.

Иначе днес премиерът пожела "честита Баба Марта" с думите: "Да сме бели и червени през цялата година!".

При откриването на Шестия национален иновационен форум премиерът обяви, че страните от ЕС трябва да толерират процеса на развитие на иновациите – дали чрез стимули, дали чрез законови промени, дали чрез решения на отделните правителства.

"За жалост и ние попадаме сред страните в ЕС, които недостатъчно сме оценили този проблем и сме доста назад от много други държави", коментира премиерът.

Постоянният представител на Световната банка у нас Флориан Фихтъл каза, че иновациите са като растение, което се нуждае от постоянни грижи.

Според него подхранваща почва за иновациите е образователната система.

Към момента в България образованието не е представено на конкурентна основа и нивото на научноизследователската дейност е по-ниско в сравнение с останалите европейски държави, каза Фихтъл. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

От Някой си

преди 14 години

Той кво ли знае? Само чалга, тенис и футбол - ако са уредени срещите.

101

Анонимен

преди 14 години

Веднъж и той нещо да не знае и веднъж да си признае !

100

Реалността

преди 14 години

100 000

fallback