Снимка: Булфото
fallback

След като през ноември обеща да изпълзим от кризата през май 2010-а, финансист №1 удължи срока й до края на т.г., а може и до началото на 2011 г.

Oще по темата

"Излизането на страната от кризата ще се случи в три етапа. Първият е икономиката да излезе от кризата и това ще стане в следващите два-три месеца. След това е ред на хазната и данъците, като приходите там ще се увеличат след четири-шест месеца. Последно ще се реши проблемът с безработицата, като очаквам процентът на безработните да спре да се увеличава от шест до девет месеца“, обясни министър Симеон Дянков и отново повтори, че срокът е някъде в края на 2010.

"Трябва малко време да се стабилизира ситуацията в страната", подчерта той.

Според него първият етап на реформата в данъчната система е добър, но въпреки това няма да се бърза със следващ, тъй като не е нужно постоянно държавата да е в реформа. 

В момента отваряме т.нар. данъчни досиета, като се извършват проверки с 10-годишен период назад.

"Ако парламентът поиска от Министерството на финансите да отвори икономическите досиета, за които говори Георги Първанов и да бъдат проверявани приватизационни сделки, ние сме готови да сформираме екипи. До момента към министерството няма такъв иск", допълни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

264

KKK

преди 14 години

много кадърен човек. Браво

263

Анонимен

преди 14 години

хахахахааххах тоа въобще не ги разбира нещата утре ше каже:"Абе до 2012 100% сме излезнали" *** най-големата грешка на Бойко вън от Бългрия

262

една жена

преди 14 години

Г-н Дянков, та ние сме в криза от 1989г....и като гледам как вървят нещата , ще си останем в тази криза още дълго време! Всъщност защо доъдохте в Б-я? За да ни закопаете в тази криза, или за да приложите хамериканския модел за справяне с кризата? Определено нищо няма да излезе от вашите действея, за това по добре ..сбирайте дисагите и беж..по далеч, че да не вземе на Българина да му писне..и да ви погне......

fallback