Снимка: Булфото
fallback

Бившият главен прокурор Никола Филчев ще бъде извикан на разпит в прокуратурата по делото срещу Алексей Петров и групата "Октопод", съобщава Дарик радио.

Филчев ще бъде питан за протекцията му над Алексей Петров, ролята му за вкарването на Петров в службите за сигурност, за скандални назначения в прокуратурата и за потулването от военна прокуратура на разработката "Бизнесмени" на МВР.

Oще по темата

По-рано в понеделник бившият директор на Националната служба "Сигурност" в правителството на ОДС Атанас Атанасов обяви, че е време бившият главен прокурор Никола Филчев да бъде разследван и арестуван, както и да се установи връзката между него и задържаната група на Алексей Петров.

Атанасов уточни, че Алексей Петров е станал агент на прикритие през есента на 2000 г. под натиска на Никола Филчев.

Аз дори бих казал, че е време Филчев да бъде арестуван и да бъде разследван. Защото ние години наред настояваме за разследване на дейността на бившия главен прокурор и на прокуратурата, като място за покровителстване на организираната престъпност, но това до момента не е направено - заявява Атансов, цитиран от официалния сайт на ДСБ.

В неделя министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че все още в контролните органи има хора от приятелския кръг на Филчев, които работят срещу държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

сара

преди 14 години

ДСБ - дава акъл ко да ся прай????!!!!!*** ***

74

Rudi

преди 14 години

Тия седесари нямат ли срам да се показват и съвети да дават след това тяхно управление и поразиите които направиха. 5 човека се правят на управляващи и не могат да разберат че от тях нищо не зависи

73

Гражданин

преди 14 години

Филчев казва доста неща в прав текст, а други с подтекст. Който разбрал, разбрал, който не, ще гледа екшъни, организирани за публиката и ще задоволява първичните си страсти за мъст.

fallback