Алексей Петров е имал протекции от най-високо ниво. Снимка: БГНЕС

По-скоро „да“ е отговорът на въпроса дали има връзка между „Наглите“ и Октопод“.

Това бе коментарът на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов за евентуалната обвързаност между двете операции.

„По "Октопод" има препокриване на лица, какъвто е Хамстера“, каза още Цветанов.

По думите му Хамстера е действал не без знанието на по-висшите нива, какъвто е Алексей Петров. „В тези групи няма солови акции“, метафорично обясни Цветанов пред Нова тв.

Той отрече да има някакво лично отношение срещу Алексей Петров.

Още по темата
„Аз съм поредният министър на вътрешните работи и искам да си свърша работата“, аргументира се той и допълни, че не е авантюрист, за да се каже че има лично отношение към Петров.

„Някои хора говореха, че има битка Цветанов - Борисов. Премиерът знае всичко, което правим, включително и по операция "Октопод", и никога не ни е спирал“, каза още той.
 

По думите му, ако държавата не спечели войната, за която говори премиерът, просто няма да има държава и тогава "Октоподът" ще хване държавата.

Цветанов коментира още, че влизането на Алексей Петров в службите за сигурност е станало със санкцията и молбата на главния прокурор Никола Филчев и вътрешния министър Георги Петканов.

Запитан каква е ползата на Петканов да внедрява Алексей Петров в службите, той заяви: 

„Мафията си е внедрила човек в държавата“.

Той разкри още, че в офиса на Петров са открити секретни справки, които в никакъв случай не трябвало да са там.

„Няма човек, който да не се страхува, но всеки трябва да изпълнява това, за което е на поста си. За мен обаче е странно, че е било известно какво прави Алексей Петров и не са се предприемали никакви мерки. 

Това, което направихме с "Октопод", е в ръцете на министрите и на цялото общество. Трябва да търсим съмишленици, за да не бъде потискан бизнесът и хората да не живеят в страх“, заяви още министърът и допълни, че дори и най-големите критици на ГЕРБ не могат да отрекат, когато е направено нещо сериозно. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase