Снимка: БГНЕС
fallback

На днешното си заседание Централната избирателна комисия е изпълнила искането на Конституционния съд да преизчисли вота в 23 избирателни секции в Турция, съобщава БНР.

Като рекапитулация ДПС губи един мандат за сметка на ГЕРБ и съответно има промени в персоналния състав на три други партии, които променят своите мандати по места.

На мястото на Атанас Семов от РЗС ще влезе Георги Цвятков Терзийски от Седми избирателен район–Габрово, Венцислав Василев Върбанов от Синята коалиция ще влезе на мястото отново на Синята коалиция от Седми многомандатен избирателен район - Марияна Иванова Даракчиева.

Единствено Конституционният съд може да реши и в неговите правомощия е да извърши персонални промени. Ако такива бъдат извършени, то естествено ЦИК ще се съобрази с това решение, но с днешната информация само предоставяме какво би било евентуално изменението в персоналния състав с оглед изрично дадени ни указания от страна на Конституционния съд, посочи говорителят на ЦИК Бисер Троян.

Ако изборите в 23-те секции в Турция бъдат касирани, парламентарната група на ГЕРБ ще се увеличи на 117 души, а ДПС ще остане с 37 народни представители. НС ще напусне вторият от листата на ДПС в Добрич Рушен Риза.

Той влезе на мястото на Бюрхан Абазов, чийто избор беше обявен от Конституционния съд за незаконосъобразен преди няколко месеца.

По същата причина тогава парламента напусна и Венцислав Върбанов, който след евентуално преразпределение на мандатите също ще се върне, но най-вероятно като независим народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Honorik

преди 14 години

Trqbva vse pak da se dade obqsnenie za6to rezultatite se kasirat.Ako vsi4ko e bilo nared tova ne biva da se pravi,Ako e imalo nerednosti,togava neka se dokajat,makar,4e za6to 4ak sega se re6ava tova,sled kato sa minali nqkolko meseca ot izborite?

126

Bez ime

преди 14 години

Знам че, скъпите стоки отиват в западна Европа. Но затова че,българите нямат пари не съм съгласен изцяло - по-голямата част нямат, а едн малка част имат твърде много. Без обиди и други квалификации ви обяснявам с кое съм съгласен и с кое не, като мисля че аз имам право да си изразя мнението.

125

Bez ime

преди 14 години

Че няма да спрат с да внасят евтини стоки съм съгласен, но не съм съгласен че само плодове, заленчуци и дрехи внасят.По-лесно ми е да кажа какво не внасяме от Турция, отколкото да изброявам кое внасяме. А относно Китай, те снабдяват целия свят със стоки и много западни държави са си изнесли там произвдството там, понеже работната ръка е много евтина.

fallback