Илиян Михов. Снимка: insead.edu
fallback

Илиян Михов ще има функцията на министър без портфейл и ще бъде вицепремиер, обясни премиерът Бойко Борисов ден след като анонсира идването на икономиста в България.

В сряда министър-председателят съобщи, че Михов ще стане част от екипа му, но още не си беше изяснил каква част.

Сега вече е ясно – Михов ще бъде в кабинета „Борисов“ това, което беше Меглена Плугчиева в правителството „Станишев“.

При обявяването на името на Михов като нов член на правителството в сряда, Борисов обясни, че икономистът трябва да запълни празнината, която ще остави Кристалина Георгиева.

В четвъртък премиерът уточни и параметрите на празнината – с промяната в кабинета Борисов искал да облекчи министъра на финансите Симеон Дянков, съобщи Фокус.  

„Искам малко да облекча контрола в ежедневното наблюдение на икономиката”, обясни Борисов след срещата си с пернишката кметица Росица Янакиева.

Премиерът искал всеки ден да знае какво става в икономиката, а затова му трябвал макроикономист.

В този контекст Борисов заяви, че иска да благодари специално на министър Симеон Дянков за усилията, които положил за възстановяване на имиджа на България пред световните финансови институции.

„Самият факт, че една от най-рейтинговите агенции - Мудис вдига рейтинга от позитивен на стабилен, е доказателство за ефективността и правотата на работата му. Припомням, че преди няколко седмици и другата агенция – „Стандард енд Пуърс”, също вдигна кредитния рейтинг на България“, обясни премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Просветителя

преди 14 години

до ъ :Че той Бойко няма такава личност в кабинета като този ! Другите са мишоци в сравнение с Михов ! Той затова и Михов май се отдръпна човекът, защото ги вижда на какво ниво са другите !

105

ъ

преди 14 години

отново някакъв си умник да дава акъл-пълен теоретик!

104

Анонимен

преди 14 години

Еми то рейтинговата агенция - Мудис миналата година когато фалира Дженерал Мотърс бе и дала най-висока оценка.За оценката която дава Мудис се плаща във вед на комисиона.Интересно колко е платила България??

fallback