Снимка: БГНЕС
fallback

Либерали и социалисти от Европейския парламент (ЕП) остро разкритикуваха българския министър-председател Бойко Борисов, който ги обвини в организирането на кампания срещу кандидата за еврокомисар Румяна Желева.

„Бившият телохранител на бившия диктатор в България няма никакво право да ни напада по подобен начин”, реагира лидерът на социалистическата група, германецът Мартин Шулц, говорейки за Борисов, предаде АФП.

От своя страна, белгийският либерал Ги Верхофстат определи като „тотално неприемливо за един министър-председател да се държи по такъв начин към депутати, които просто си вършат работата” при изслушването на кандидатите за комисари.

"Г-жа Желева и нейната некомпетентност въплъщават това, което представлява правителството на г-н Борисов", казва Шулц, подчертавайки, че ако кандидатурата на Румяна Желева се подкрепя от правителството, тя трябва да се подложи на второ изслушване пред Европейския парламент.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

245

само Цеца

преди 14 години

Кой ще е новата кандидатура на ГЕРБ за комисарството ли бе?Ей го на! На снимката Борисов го сочи: кандидатурата е ниска, предизвикваща голеемо очудване и у Боби, но затова пък грееща топла светлина.Така мже да свети само Цеца, Цеца от Плиевън, Цеца от БеКаПецъ, дето клецъ, на лозето ко'лецаПознах, Бинго, дай на мен първи да ии кажа че за разлика от Желева е мноОООооо го по така.

244

До DAN

преди 14 години

Как може да задаваш такъв *** въпрос...какво щяло да стане, ако юристите на ЕП излязат със становище, че няма сблъсък на интереси??? ... Смех, смех, смех...ми ще станем Нацията, предсавлявана от "най-босия, лъжлив и грозен" европейски комисар, каквото и да означава това гръмко словосъчетание :)))) и това ще го знаем не само ние, Българите, ми и целия свят.

243

ЛАВИНАТА

преди 14 години

се е отцепила вече от върха на боговете...от тук на сетне, бойковото правителство ще трябва да бяга много бързо пред нея, за да не бъде заринато...Блага Димитрова много хубаво го беше казала:Тихият, мек, пухкав снежец се превръща в своята противоположност.Лавината избухва.Дълго се е трупало търпението на снега. Снежинка по снежинка, ден по ден, педя по педя.Сега ледената чаша прелива. Мекият сняг се превръща в смъртоносен удар.Лавината връхлита.

fallback