Антония Първанова. Снимка: БГНЕС

Това, което каза Румяна Желева, не е вярно - заяви евродепутатът Антония Първанова по време на изслушването в Европейския парламент.

В документите, които Желева предоставя, се казва, че тя е работила за фирмата "Глобал консулт" през 2006-2007 г., но това не отговаря на истината. Била е управител до април 2009 г. Съгласно българското законодателство има несъвместимост и не са спазени правилата. Един депутат не може да заема подобна длъжност, каза Първанова.

Първанова посочи още, че фирмата "Глобал консулт" не е продадена и само е сменено името.

Не мисля, че съм направила нещо лошо. Предоставих информация, за да се избегнат грешки, каза още Антония Първанова.

В България имаме финансови институции, които контролират всичко. Декларациите ми за конфликт на интереси са представени пред парламента. Аз нямам какво да крия, категорична бе Желева.

Това ще се потвърди и от документите, издадени от финансовите институции в моята страна, подчерта тя.

Фирмата е записана като фирма, която обаче не функционираше, не беше активна в икономическата сфера, каза още Желева.

Тя определи обвиненията от Антония Първанова в писмото до ЕК като неоснователни.

Никога не коментирам слухове, които се появяват във вестниците и факти, свързани с личния ми живот – така Желева отговори на въпрос на холандски евродепутат дали в нейната декларация за конфликт на интереси има пропуснати неща.

От 2007 година съм публична личност и съм декларирала всичко, което трябва да декларирам. Всички слухове и съмнения, всички неща, казани за моя съпруг, са измислица и може да се съсредоточим върху по-важните неща, посочи Румяна Желева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase