Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи свое правителство. Листопадите от другите партии не ни касаят, надавам се в 13:00 ч. да има държавници”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента относно възможността ДПС да не подкрепи кабинета “Желязков”, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов припомни, че партията му няма да подкрепи евентуално правителство с втория мандат.

Още по темата
"Ще имаме възможност да слушаме внимателно изказванията на парламентарните групи и мотивите, с които не искат да подкрепят правителството. И може би после със същите мотиви ще откажем след това подкрепа и за тях. Затова в 13,00 часа е важно, имат време колегите от всички партии да го обмислят, да направят своите заключения и да не тласкаме страната към нови, нови и нови избори", коментира Борисов.

"Убеден съм, че правителството няма да мине. Ще изтърпим обидите, ще изтърпим всичко, което ще изговорят днес колегите, защото сме длъжни за пред нашите избиратели, пред които ще се явим и ще настояваме да гласуват повече, за да не се получава подобно нещо", призна Борисов. Според него няма вариант изключи от движението да подкрепят кабинета "Желязков".

Лидерът на ГЕРБ смята, че в един глас "Възраждане" и ПП-ДБ действат заедно, а той самият не е разговарял с Делян Пеевски. "Не съм разговарял с Пеевски. Аз разчитам на всички държавници", коментира Борисов.

"Отново летим към избори. Тези, които днес вдигат ръка срещу правителството, ще трябва да обяснят какво ще ни донесат те", добави Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase