Снимка: БГНЕС
fallback

Няма данни, а и не сме изследвали това дали бизнесменът Красимир Георгиев (Красьо Черния) е оказвал влияние и в политиката, заяви главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет.
    
В списъка, който сме предали на комисията за борба с корупцията в парламента, не виждам нищо смущаващо, отбеляза главният прокурор. Освен това не можело да се очаква, че по списък с телефони могат да бъдат открити доказателства за това кой и какво е говорил.

Иначе имало редица спекулации и публикувани имена, които не са в списъка, поясни главният прокурор.
   
Първите политици, контактували с плевенския Красьо, обави Яне Янев миналата седмица. С уточнението, че не казва всички имена, а само тези на хората, търсили Красимир Георгиев, Янев изреди Кирил Добрев (БСП), Лютви Местан, Касим Дал и Ердоган Мехмедов от ДПС.

Два дни след това Добрев и Местан показаха документи от прокуратурата, според които не те са търсили Красимир Георгиев, а той ги е търсил. На Кирил Добрев бил изпратил поздравления за Коледа и за Нова година. С Местан имал два разговора от по няколко секунди, в които се уточнявали кой е и защо се обажда.

Oще по темата

Единствено Касим Дал обяви, че си е говорил наистина с плевенския бизнесмен – „имали си лаф“.

С това обаче сюжетът „Красьо и политиците“ не се изчерпа. В сряда вълната яхна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и обяви пред репортери, че в телефонния указател на плевенския бизнесмен имало над 1000 имена на хора от ВСС, съдии, прокурори, политици.

В списъка на Сидеров се оказаха още редица водещи политици от ДПС и БСП, както и ключови фигури от НДСВ.

Сидеров не отговори на репортерските въпроси откъде има тази информацията – бил я получил по пощата, но била 100% достоверно.

В четвъртък сутринта главният прокурор Борис Велчев коментира, че общественият отзвук по темата „Красьо“ е много по-сериозен, отколкото са възможностите и средствата на Наказателния процесуален кодекс да се стигне до истината.

Все пак това било "добър повод всички да си зададат редица въпроси и вероятно много хора са като стреснати".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

ОДИСЕЙ

преди 14 години

Молба до всички четящи: Сърдечно Ви умолявам, да съберем данни и ги пратим на прокуратурата за да "образуват производства" и да имат работа.В противен случай може да ги съкратят поне с 15%.

33

Анонимен

преди 14 години

A прокуратура има ли...

32

rgm

преди 14 години

Тя прокуратурата за какво ли има данни?И да има ... какво от това? Сега му викат ЛОБИ.

fallback