Кой е Стенли? Този въпрос зададе няколко пъти пред журналисти днес в Народното събрание червеният депутат Кирил Добрев. По този начин народният представител контраатакува заради обвързването на неговото име с това на съмнителния бизнесмен от Плевен – Красимир Георгиев (Черния).

"Понеже живеем в държавата на скандалите, да попитам – какво правим ако хипотетично бившият кмет и настоящ премиер е водил такава кореспонденция", обърна се към репортерите Добрев.

Той обаче не даде отговор на настоятелните питания на журналистите – кой е Стенли и защо хвърля мнима бомба в публичното пространство. Само каза, че "дневният ред на обществото е превърнат в жълта медия, а политическата репресия е по-голяма от тази по времето на Иван Костов".

В случая виновникът за скандала, според Кирил Добрев, е депутатът Яне Янев, който съобщи името му в списъка на Черния.

Добрев увери, че до седмица ще каже кой е Стенли, но призова журналистите също да се поровят.

Направихме елементарна справка в най-популярната интернет търсачка в света. Ако там изпишем "Стенли" и "Борисов" – излиза статия във вестник "Струма", написана в началото на годината. Според публикацията – Стенли е прякорът на Стоян Сарийски – приятел на дъщерята на Цветелина Бориславова (бивша шефка на СИБанк - бел. ред.). Бойко Борисов живее с Бориславова на семейни начала.

Още по темата
В статията се твърди, че фирмата на Сарийски е получила достъп до проект за изграждане на софийското метро на стойност 50 000 000 евро, а банката на Бориславова му е отпуснала голям кредит.

Иначе, Кирил Добрев отново увери, че не познава Красьо Черния. Въпреки това е получил два SMS от него – един на Коледа миналата година и още един за новата 2009-та година. Депутатът не си спомни съдържанието им и няма обяснение откъде накъде Черния го поздравява за християнските празници.

Отговор от прокуратурата получи и другият депутат, замесен в скандала – Лютви Местан. Според справката, разговорите с Красьо били два – единият 2 секунди, а другият 28. И двата пъти бизнесменът е търсил депутата. И Лютви Местан каза, че не може да си обясни интереса на Черния към него.

Според Местан по-дългият разговор (от 28 секунди) е преминал в уточняване кой и защо се обажда, но явно така и не са се уточнили, защото депутатът до вчера не си спомняше да е разговарял с плевенчанина.

И Местан нападна Яне Янев. Председателят на комисията по корупция казал, че спестява имената на депутатите, които са били търсени от Красьо, а оповестява само онези, които са му звънели.

"Информацията беше поднесена превратно, защото съм заместник-председател на ДПС", интерпретира днес скандала Лютви Местан.

Честен приятел на Красьо Черния се оказа само един от набедените участници в скандала. Касим Дал си призна, че си е говорил с него много пъти, защото имали "общ лаф".

Дал спокойно обясни, че Красьо е добър познат, приятел, с когото се познава от години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase