Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
fallback

„Ще бъдем конструктивни към всяко усилие на основния управляващ субект да насочи обществената подкрепа за реализирането на правилните, дебело подчертавам, в това число и непопулярни политики”.

Това изречение беше повторено два пъти от зам.-шефът на ДПС Лютви Местан по време на петата конференция на младежката организация на партията и пред одобрителния поглед на лидера Ахмед Доган.

Подкрепата на ДПС за ГЕРБ е защото страната се намира в криза, обясни Местан и допълни, че „от позиция на опозиция – няма да им го връщаме”.

Дясната ръка на Сокола обаче ясно очерта и препъникамъчето за сближаване с Бойко Борисов – партия „Атака”, която декларира себе си като безусловен партньор на ГЕРБ.

„ДПС ще се противопостави на възможно най-опасното и грозно явление в съвременната ни политика”, категоричен беше Местан.

Според него партията на Волен Сидеров прави опит за идейно асимилиране на десницата в България.

Христо Бисеров пък демонстрира мускули. По думите му 600-те хиляди гласа, които ДПС получи на последните парламентарни избори съвсем не са прага на възможностите им.

„Скъпи приятели, в политиката таван няма. Това, което сме постигнали, е нещо, което ще надминем”, предупреди Бисеров.

Всички изказвания в залата започваха с поздрав към Ахмед Доган, следваха ръкопляскания и завършваха отново със споменаване на името на лидера.

Въпреки високата чест, която му беше оказана обаче, Сокола не пожела да поздрави публично младежите.

Въпреки уверенията на пресцентъра, че има голяма вероятност да застане пред репортерите след месеци мълчание, Доган избра страничен изход на залата и обграден от охраната от НСО напусна.

На днешната си конференция младежите от ДПС избират нов председател на организацията си. Досега такъв беше Корман Исмаилов, който обаче стана депутат в 41-вото Народно събрание. Към 15.00 часа кандидатурата за поста беше една – на Джейхан Ибрямов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

Генчев

преди 14 години

Не си хабете думите ами вижте истината , която прочетох в 130 и 131 на коментарите тук !!!!!!

184

Анонимен

преди 14 години

И хоп тройната коалиция V2 ....На Боко Тиквата му еб...аа мамата

183

Анонимен

преди 14 години

ДПС с оферта към ГЕРБ - "не събаряйте барбекюто на Доган и няма да ви пречим"

fallback