Снимка: Булфото

Умишлено организиран опит за криминализиране на ДПС като политическа организация.

Така лидерът на ДПС коментира поисканите имунитети на депутатите Гюнай Сефер и Митхат Табаков.

"Аз съм спокоен, защото знам за какво става въпрос. Явно продуцирането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, свързани с управлението на държавата", каза Ахмед Доган.

Сокола участва в започналата в следобедните часове в Силистра Седма отчетно-изборна конференция на областната организация на партията.

Не не той се обърна към журналистите и с една молба: "Сканирайте проблема като скандал и впоследствие ще се убедите, че оттам няма да изскочи заекът, който управляващите търсят".

Още по темата
ДПС лидерът сравни сегашната ситуация със скандала около "прословутото барбекю".

На свой ред уличеният в измами Гюнай Сефер измами заяви, че не се притеснява от предстоящото разследване, тъй като през последните 10 години не е подписвал никакви документи във фирмите си.

Евродепутатът Филиз Хюсменова заяви, че днешният случай и подобните напоследък, свързани с името на ДПС, не влияят добре на имиджа на страната в Европа, "още повече че в момента се опитваме да печелим доверие и проекти", подчерта тя.

По-рано днес прокуратурата поиска имунитетите на двама депутати от ДПС – Гюнай Сефер и Митхат Табаков.

Двамата са уличени в измами за близо 30 млн. лв. от държавния бюджет. Парите били предназначени за реконструкция на път и за изграждането на ВиК мрежа в град Дулово, но потънали в банковите им сметки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase