Снимка: БГНЕС
fallback

Градският съвет на СДС ще подкрепи кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова за кмет на София, след като софийското ръководство на партията подкрепи подписването на споразумение между ГЕРБ, СДС и ДСБ за общо участие в частичните избори.

Това съобщи председателят на столичната организация Борислав Бориславов.

За подписване на споразумението гласуваха 61 от членовете на градския съвет, 4 бяха "против", а 7 се въздържаха, уточни Бориславов.

Мисля, че единна дясна кандидатура е добър завършек на тази успешна за десницата година, посочи лидерът на СДС-София.

По думите му трябва да се довърши мандат, в който десницата има очевидно мнозинство в Общинския съвет и общата воля да покаже наистина добро управление в София.

Бориславов подчерта, че е важно да се даде сигнал към Европа, към ЕНП и към българския десен избирател, че десницата в България се консолидира, и всъщност реалният противник е БСП и Георги Кадиев.

Преди заседанието на Градския съвет на сините председателят на СДС Мартин Димитров заяви, че един много силен кандидат от софийската организация би стоял сериозно в тази кампания.

Никой не трябва да подценява силата на СДС точно в София, посочи Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 14 години

Те на кого ли не престанаха. Комунизмът се завръща, а те нехаят. Не може демократ да приема и подкрепя комунистическите действия на ББ и ЦЦ или са ни лъгали ,че са демократи, а?

30

ББ

преди 14 години

ще пристане я, къде ще иде и без петел ще се съмне :)))

29

т

преди 14 години

Седесарите са пълна скръб, какво бяха,докъде стигнаха.Пълни нещастници.

fallback