Снимка: БГНЕС
fallback

 

Премиерът  Бойко Борисов заяви, че е дал на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу името на следващия еврокомисар от България.

Борисов обаче отказа да го обяви, защото, по думите му, в партията има демократична процедура по номинирането, която трябва да се извърви до край.

Oще по темата

Според него е важно "да имаме такова представителство в Европейската комисия, че нашият еврокомисар да може да работи и за България - да е ангажиран с партия, с подкрепа, с хора, които да дават мощност на поста".

Попитан дали има планове да използва опита и възможностите на настоящия еврокомисар Меглена Кунева в интерес на България, премиерът каза, че има такива планове и ще й предложи варианти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 14 години

"Българите са много радостни. Най-после ги управлява някой толкова *** колкото тях." ...наистина жалко е, но е много точно!

65

Анонимен

преди 14 години

много тъжно и смешно е когато, човек който няма какво да каже не спира да говори... това е жалката истина

64

Анонимен

преди 14 години

Новото българско правителство оповести, че продължава сътрудничеството с Русия по енергийните проекти, съобщиха световните агенции. Българският премиер Бойко Борисов заяви след среща с министъра на енергетиката на Русия Сергей Шматко, че София подкрепя строежа на газопровода Южен поток, петролопровода Бургас-Александруполис и АЕЦ Белене. Борисов заяви по-рано, че отдава предпочитания на газовия проект на ЕС Набуко. Сега, по думите му, българските власти са се убедили, че Набуко и Южен поток не са преки конкуренти.

fallback