Снимка: БГНЕС

 

Председателят на парламента Цецка Цачева се е отказала от полагащата й се вила в резиденция "Бояна" и щяла да наеме апартамент до НДК, хвалят се от ГЕРБ.

Така щели да бъдат спестени пари на данъкоплатеца, който иначе плащал охолния живот на властимащите в бившите покои на Тато.

"На пръв поглед е много битов въпрос къде живея. Това, което ми беше предложено в Бояна, беше сграда, неползвана 15 години, една сграда, мраморна и огромна.

Само отоплението би струвало 3000 лева. Предложиха ми и кабинета на Тодор Живков на "Батенберг", което отказах – сега служи за зала за конференции. Жилището, в което съм сега, е два пъти по-малко от жилището ми в Плевен", посочи Цачева.

Директорът на НСО Димитър Димитров обяви, че решението на Цачева ще създаде известни затруднения в работата на службата, но са взети мерки, защото не било прецедент.

"Това, че живее извън нашите обекти, създава проблеми. Няма да коментирам мерките за сигурност, но всичко необходимо е направено.

Това не е прецедент. В последните години няколко от председателите на Народното събрание живееха в такива цивилни кооперации – и Герджиков, и Пирински. Не е нещо ново за нас", уточни още той пред Дарик радио.

Цачева дава хляб за размисъл и за друго нейно решение – да назначи съгражданка от Плевен за шефка на кабинета си.

Оказа се, че управителката на общинската фирма "Обредни дейности" Евгения Илиева става началник на кабинета на председателя на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase