Снимка: БГНЕС
fallback

 

"Европейската комисия приветства заявените от новото българско правителство намерения за справяне с корупцията и организираната престъпност, както и за преодоляване на слабостите в управлението на еврофондовете", заяви по БНР говорителят на Комисията Марк Грей.

"Сега от кабинета се очаква да действа делово и по същество", подчерта говорителят и определи предстоящото посещение на премиера Бойко Борисов в Брюксел като много важно.

Според него властите у нас нямат нужда от 100 встъпителни дни.

"Не мисля, че на дневен ред стои въпросът за необходимост от 100 дни – правителството много бързо и навреме разбра какво трябва да прави. Ние ясно сме казали какво смятаме, че трябва да свърши България по отношение на структурните реформи в икономиката и как ние можем да й помогнем – например в областта на енергетиката.

Ясно е и какво трябва да бъде направено срещу корупцията и организираната престъпност, а също и как европейските пари могат най-бързо да стигнат до българските граждани. Правителството ви знае какво се очаква от него, затова не смятам, че ни е нужен "меден месец", преди сериозно да се заловим за работа", заяви Грей.

Според председателя на Европейската народна партия – Вилфред Мартенс, възстановяването на взаимното доверие между България и европейските институции ще е трудно, но постижимо – с решителни действия от страна на кабинета.

Мартенс каза, че ясната воля на правителството за реформи вече е довела до смекчаване на подхода на Европейската комисия към страната ни.

"Очаквам това смекчаване на подхода да продължи, стига господин Борисов и неговите министри да продължат с решителните си действия", допълни той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 14 години

Помоща в областа на енергетиката - да се дават големи поръчки на западни фирми, за да няма корупция - Сименс оборудва 3 и 4 блок в Козлодуи с контролна техника и после ги закриха - сега не ми се мисли какво ще стане с "Горна Арда" щом го прави EVN

22

Анонимен

преди 14 години

имам САМО един въпрос -ЗАЩО ПАРЛАМЕНТА НЕ РАБОТИ И ДОКОГА...!!!Впрочем ,те ще си вземат заплатите ...

21

Анонимен

преди 14 години

Виждам, че се споменава думата комунис, някой знаели какво означава.

fallback